Cele mai citite
 


Suceava: Peste 4.000 de persoane vaccinate cu Cantgrip
miercuri, 16 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 16 dec /Agerpres/ - Un număr de 4.028 de suceveni au fost vaccinaţi împotriva gripei pandemice, dintre care doar 112 persoane cu boli cronice, a declarat, miercuri, adjunctul DSP Suceava, Marinela Grădinaru.
Adjunctul DSP a spus că persoanele vaccinate sunt din Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, făcând parte din grupe de risc sau care au cerut imunizarea.
Grădinaru a precizat că 3.312 cadre medicale şi 353 de persoane din cadrul instituţiilor publice au fost vaccinate împotriva virusului pandemic A/H1N1.
Totodată, au fost vaccinaţi 186 de elevi de liceu cu vârste peste 16 ani, 65 de elevi de la şcoli postliceale şi studenţi, precum şi doi jurnalişti.
În judeţul Suceava au fost confirmate, până în prezent, circa 200 de cazuri de gripă nouă şi cinci decese, toate cazurile de mortalitate prezentând complicaţii şi boli asociate.
Primul deces prin gripă nouă din ţară a fost un bărbat din oraşul sucevean Siret, în 20 noiembrie, iar ultimul deces din judeţ, cauzat de gripa pandemică, a fost înregistrat pe 15 decembrie, fiind vorba de un bărbat de 53 de ani, cardiac şi obez, din municipiul Suceava.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Gravidă internată în spital cu gripă nouă Suceava, 18 dec /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat, în ultimele 24 de ore, alte şapte cazuri noi de gripă pandemică, în judeţul Suceava.
Suceava: Gravidă confirmată cu gripă nouă Suceava, 2 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la o femeie de 31 de ani, din Rădăuţi, gravidă în luna a patra.
Suceava: Trei gravide cu gripă nouă în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii a confirmat în ultimele 24 ore 11 cazuri de gripă nouă la persoane din judeţul Suceava, dar DSP Suceava a precizat că pentru probele trimise la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la nouă persoane.
Gripa nouă a cauzat al şaselea deces în judeţul Suceava Judeţul Suceava a înregistrat al şaselea caz de deces cauzat de gripa nouă.
Suceava: Încă şase cazuri de gripă nouă în judeţ Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pandemic în cazul a încă şase persoane din judeţul Suceava, una dintre acestea fiind internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava.
MS: Un deces şi alte 45 de cazuri de gripă nouă Bucureşti, 20 ian /Agerpres/ - Un deces la o persoană cu boli cronice şi 45 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.