Cele mai citite
 


Tulcea: Ambulanţele ajung cu întârziere la urgenţele medicale
miercuri, 16 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 16 dec /Agerpres/ - Medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea continuă să întâmpine dificultăţi în a ajunge în timp util la urgenţele medicale semnalate în judeţ.
Situaţia a apărut încă de marţi, după ce mai multe zone din judeţ au devenit impracticabile din cauza zăpezii, problemele continuând să existe şi miercuri.

'Încercăm de aproape două ore să ajungem la Trestenic, unde am fost chemaţi pentru o fractură de femur, şi nu reuşim pentru că în judeţ se circulă foarte greu', a declarat pentru AGERPRES medicul Radu Nicolae Sicinschi din cadrul SJA.

El a mai spus că, în noaptea de marţi spre miercuri, o ambulanţă a reuşit să ajungă, cu sprijinul lucrătorilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), la Carcaliu, pentru a prelua o femeie gravidă.

'La Măcin avem o ambulanţă care a reuşit să ajungă dimineaţa în oraş, astfel că urgenţele medicale se pot rezolva în localitate', a menţionat medicul Sicinschi.

În apropiere de Măcin sunt blocate, potrivit ISU, aproape 50 de autoturisme în care se află 81 de persoane, printre care o femeie gravidă şi trei copii cu vârste de două luni, doi ani şi, respectiv, 5 ani.

În noaptea de marţi spre miercuri, aceste persoane au fost cazate în sala de şedinţe a Primăriei Măcin, în hotelul din oraş, dar şi în locuinţe particulare, miercuri dimineaţa ele încercând fără succes să îşi recupereze maşinile din zăpadă, astfel că se află în continuare fie la hotel, fie la persoane din Măcin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Ambulanţele, însoţite în misiuni de echipaje pregătite pentru situaţii de urgenţă Toate ambulanţele care pleacă în misiuni în judeţ sunt însoţite de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, pentru ca intervenţiile medicilor să poată fi făcute în timp util.
Tulcea: Ambulanţa transportă zilnic până la zece copii la spitalul din Constanţa Ambulanţele tulcene transportă chiar şi zece copii pe zi la Constanţa, după ce activitatea secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost suspendată temporar în urmă cu o lună, autorităţile medicale sperând ca anul acesta spitalul să ajungă de categoria a II-a.
CJSU Giurgiu: Un bărbat de 64 de ani, din localitatea Stăneşti, a fost adus cu şenilata până la ambulanţă Reprezentantul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu, Cristian Virag, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că un bărbat din localitatea Stăneşti, în vârstă de 64 de ani, cunoscut cu afecţiuni cardiace şi care a spus că se simte rău, a fost adus, din cauza nămeţilor, cu şenilata...
Vrancea: Ambulanţe dotate cu camere de supraveghere Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea (SAJ) şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au primit de la Ministerul Sănătăţii câte două autosanitare.
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...
IGSU: Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situaţii de urgenţă, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.