Cele mai citite
 


Un nou pas pentru finalizarea renovării la Spitalul de copii 'Marie Curie'
miercuri, 16 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 dec /Agerpres/ - A intrat în tradiţie ca în fiecare an, înainte de Crăciun, la Spitalul de copii 'Marie Curie' să se aprindă bradul. Anul acesta, festivitatea a coincis cu finalizarea renovării etajului al şaselea, ceea ce reprezintă un pas important pentru finalizarea lucrărilor finanţate de ENEL Cuore, printr-o donaţie de 500.000 de euro, care înseamnă refacerea completă a etajelor al şaselea şi al şaptelea.
Etajul al şaselea cuprinde secţiile de diabet, pediatrie şi nefrologie şi tratează anual peste 5.600 de copii. Cu ajutorul donaţiei făcute de ENEL Cuore, etajul a fost renovat complet, recondiţionat din punctul de vedere al echipamentelor sanitare şi al instalaţiilor. Au fost montate sisteme electrice noi, precum şi sisteme de încălzire.
Lucrările de modernizare ale acestui etaj sunt în conformitate cu standardele sanitare impuse de Uniunea Europeană, a precizat Paolo Chighine, director de relaţii externe al ENEL România.
În acelaşi timp, se află în desfăşurare lucrările de renovare la etajul al şaptelea care vor fi finalizate în primul semestru al anului 2010.
'Marie Curie' este cel mai mare spital de copii din România, tratând anual peste 50.000 de copii din toată ţara.
'Suntem o companie cu responsabilitate din punct de vedere social şi acordăm o importanţă deosebită sprijinirii copiilor şi îmbunătăţirii condiţiei lor de sănătate. Acesta este cel mai important proiect dezvoltat de ENEL Cuore în România şi care răspunde în totalitate angajamentului nostru de a fi nu numai un investitor străin important în domeniul energiei, ci, în acelaşi timp, şi un bun cetăţean român', a declarat Paolo Chighine.
Preşedinta Fundaţiei Scheherazade, Wajiha Haris, care a iniţiat proiectul de începere a renovării la acest spital, a declarat la rândul său că inaugurarea etajului al şaselea este un moment important, menţionând că acest lucru a fost posibil prin contribuţia fiecărui donator.
'Ceea ce am realizat ne dă speranţă şi despre ceea ce ar trebui să facem în viitor. Copiii au nevoie de atenţie şi noi suntem responsabili să le oferim această atenţie, implicându-ne în activităţi de caritate, aceasta fiind responsabilitatea noastră morală', a evidenţiat Wajiha Haris.
Managerul Spitalului 'Marie Curie' a mulţumit donatorilor şi şi-a exprimat speranţa că vor avea cea mai înaltă dotare.
ENEL Cuore a dezvoltat mai multe proiecte începând din 2005 în România, a întreţinut mai multe persoane fără locuinţe, cu dizabilităţi, copii bolnavi sau oameni în vârstă din Bucureşti, Prahova, Hunedoara, Timiş şi Constanţa.
Inaugurarea secţiei s-a încheiat cu tradiţionala petrecere de Crăciun pentru copiii internaţi în Spitalul 'Marie Curie', care au primit şi daruri.
La acest eveniment a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lucrările de renovare de la Spitalul 'Marie Curie' au fost finalizate Inaugurarea etajelor renovate 6 şi 7 de la Spitalul de copii 'Marie Curie' a avut loc, miercuri, în prezenţa a numeroase personalităţi ale lumii medicale, politice, diplomatice.
Un nou serviciu de îngrijiri pentru bolnavii de cancer Un nou serviciu de îngrijiri numit ''proiect Dragoş'' se va dezvolta în două spitale mari din Bucureşti - Institutul de Oncologie şi Spitalul de Copii "Marie Curie" - pentru bolnavii de cancer.
Sistem de telemedicină pentru Spitalul 'Marie Curie' Departamentul de Chirurgie cardiacă şi cardiologie de la Spitalul de Copii "Marie Curie" a primit luni din partea Centrului Massa Carrara din Italia un sistem de telemedicină.
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Donaţie japoneză pentru Spitalul de copii 'Marie Curie' Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' din Capitală va beneficia de echipamente medicale donate de Japonia.
BRD organizează 'Săptămâna Solidarităţii' pentru spitalul Marie Curie din Bucureşti BRD - Groupe Société Générale organizează campania 'Săptămâna Solidarităţii', în perioada 1 - 9 iunie 2012, acţiune tradiţională de CSR (responsabilitatea socială a companiilor), în cadrul căreia angajaţii grupului se implică în acţiuni de voluntariat în sprijinul comunităţilor locale, au anunţat, vineri...