Cele mai citite
 


Bucureştiul va avea noi spitale
miercuri, 16 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 dec /Agerpres/ - Primăria Capitalei va putea demara, începând de anul viitor, construcţia a trei noi spitale, graţie unor proiecte de hotărâri aprobate, miercuri, de consilierii municipali.
Astfel, în următorii patru ani în Bucureşti se vor construi primele spitale noi din ultimii 30-40 de ani, este de părere directorul general al Administraţiei Spitalelor din Primăria Capitalei, Marius Savu.
Noile spitale se vor ridica în curţile spitalelor 'Victor Gomoiu', 'Colentina' şi Spitalului Clinic de Ortopedie 'Foişor'.
'Vom avea un spital de pediatrie nou, la 'Victor Gomoiu', primul Centru de Stroke, la Colentina, şi poate cel mai modern centru european de protezare a şoldului, la Foişor. Vom folosi spaţiile deja existene în curtea acestor spitale pentru că ne este mult mai uşor, decât să căutăm altele noi', a explicat Savu.
Consilierii municipali au mai aprobat, miercuri, şi indicatorii tehnico-economici pentru reparaţii capitale, consolidări extinderi şi dotări la Spitalul Clinic 'Nicolae Malaxa', precum şi pentru mansardarea unui corp de clădire la Spitalul de Boli Cronice 'Sf. Luca'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Capitalei va prelua spitalele după un audit finaciar Primăria Capitalei nu a preluat încă cele 18 spitale transferate de la Ministerul Sănătăţii, dar când acest lucruse va realiza se va face după efectuarea unui audit financiar şi un management competitiv, a anunţat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu. (Sursa: Agerpres)
Gabriela Firea: E nevoie urgentă de un program guvernamental de reabilitare a spitalelor Candidatul Alianţei PSD+UNPR la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, consideră că este nevoie urgentă de un program guvernamental de reabilitare a spitalelor, subliniind că Spitalul de copii "Victor Gomoiu" este singurul spital de stat construit de la zero în ultimii 30 de ani, dar nu poate fi dat în...
Primăria Capitalei aşteaptă normele de aplicare pentru a prelua spitalele Primăria Capitalei nu poate prelua, încă, spre administrare cele 18 spitale bucureştene de la Ministerul Sănătăţii (MS), întrucât normele de aplicare a Ordonanţei 162/2008 referitoare la transferul unităţilor spitaliceşti nu au fost definitivate. (Sursa: Agerpres)
Dr. Tania Rădulescu: Primăria Capitalei va investi în ambulatoriile de specialitate Dr. Tania Rădulescu, reprezentanta Administraţiei Spitalelor din Municipiul Bucureşti, a declarat, luni, că Primăria Capitalei a alocat 5 milioane de euro pentru reabilitarea unor ambulatorii ale spitalelor care aparţin de municipalitate.
PMB va demara un program pentru dotarea şi modernizarea cabinetelor medicale şcolare Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB), va demara un program pentru dotarea şi modernizarea a 143 de cabinete de asistenţă medicală şcolară dentară şi a 450 de cabinete de asistenţă medicală, conform unei hotărâri adoptate, joi, de Consiliul General.
PMB: Consilierii au respins proiectul care vizează dotarea cu mobilier şi aparatură medicală a ambulatoriului Spitalului "Gomoiu" Consilierii municipali au respins vineri proiectul de hotărâre care vizează dotarea cu mobilier şi aparatură medicală a ambulatoriului Spitalului Clinic de copii "Victor Gomoiu", în schimb au aprobat un alt proiect referitor la angajarea de personal medical pentru acelaşi ambulatoriu.