Cele mai citite
 


Streinu Cercel recomandă populaţiei să se vaccineze împotriva gripei noi
vineri, 18 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, prezent joi la şedinţa CNA, a făcut un apel la mass-media în vederea promovării campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva gripei noi.
'Aveţi o forţă fantastică. Dacă puteţi să ajutaţi la promovarea campaniei, o puteţi face. Gripa nouă este o problemă la nivel de mapamond. Vaccinul este singurul care poate preveni înbolnăvirea', a spus Streinu Cercel.

El a subliniat că este 'o eroare totală' ca presa să îşi pună problema dacă populaţia să se vaccineze sau nu.

'Vaccinul este o specialitate în medicină. Avem 29 de decese pe teritoriul României şi 5.000 de cazuri. Singura modalitate este să se vaccineze populaţia. Nu este un vaccin nou, are peste 30 de ani de utilizare. Nu este cazul să se mai facă comentarii în presă despre vaccin. Ne dorim să avem o ţară sănătoasă', a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Streinu Cercel a menţionat că radiodifuzorii sunt singuri care pot îndemna populaţia să se vaccineze, vaccinul neavând nicio conotaţie politică.

'Vaccinul nu e făcut nici de PNL, nici de PD-L, nici de PSD, e făcut de Cantacuzino şi se referă la o problemă de sănătate publică', a conchis secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Noile mesaje recomandate de Ministerul Sănătăţii radiodifuzorilor sunt:

'Dacă acuzaţi febră, tuse, secreţii nazale apoase, alterarea stării generale, prezentaţi-vă la medicul dumneavoastră de familie'.

'Măsuri de prevenire a gripei şi a altor viroze respiratorii: Spălaţi-vă cât mai des pe mâini cu apă şi săpun; Evitaţi aglomeraţiile; Folosiţi o batistă de unică folosinţă atunci când tuşiţi sau strănutaţi'.

'Vaccinarea împotriva gripei AH1N1: e cea mai sigură metodă de prevenire; previne formele severe de boală şi reduce riscul de deces. Vaccinează-te. Te protejezi pe tine şi pe cei din jur'.

Radiodifuzorii prezenţi la şedinţa CNA au spus că noile mesaje vor intra pe televiziuni la începutul săptămânii viitoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Vaccinarea a fost extinsă la persoanele peste 16 ani Ministerul Sănătăţii a extins, începând de luni, campania de vaccinare a populaţiei împotriva virusului A/H1N1, a anunţat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, marţi, într-o conferinţă de presă.
A început campania de vaccinare a studenţilor Campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1 a început luni la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila'.
Un nou centru pentru vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul de Boli de Ochi din Capitală Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a anunţat că sâmbătă, de la ora 13,00, se deschide încă un centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Clinic de Urgenţă Oftalmologic din Piaţa Lahovari din Capitală.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.