Cele mai citite
 


CMR: Medicii de familie nu au salariile mai mari decât specialiştii
sâmbătă, 7 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 7 feb /Agerpres/ - Colegiul Medicilor din România (CMR) susţine că medicii de familie nu au salariile mai mari decât specialiştii.

În legătură cu salariile medicilor de familie, CMR precizează că un cabinet al unui medic de familie, cu o listă medie de 2.000 de pacienţi, are un venit brut de 6.000 sau 7.000 lei.

"Întreţinerea cabinetului (chiria sau concesiunea, plata utilităţilor, impozitul pe teren) costă aproximativ 2.000 lei, salariul brut a două asistente încă 3.000 lei. După ce scădem aceste cheltuieli din venitul cabinetului, medicul de familie rămâne cu un venit brut de 2.000 sau 3.000 lei", a declarat dr. Viorel Rădulescu, secretarul general al Colegiului Medicilor din România.
Colegiul Medicilor din România solicită membrilor săi să nu participe la intenţia de dezbinare a corpului medical şi să dea dovadă de solidaritate şi unitate.
"În ultimul timp se vehiculează pe diferite canale ideea că venitul unui medic de familie este de trei ori mai mare decât al unui medic specialist. Aceste informaţii nu au drept scop decât de a dezbina lumea medicală", se arată într-un comunicat al CMR remis AGERPRES.
"Astfel de informaţii au aceeaşi credibilitate ca şi informaţiile, potrivit cărora medicul de la Slatina ar fi avut un venit de 10.002 lei. Acesta este, de fapt, venitul brut. Venitul lui net a fost de 5.900 lei, iar numărul orelor lucrate a fost de 316 (112 ore în ture obişnuite şi 204 ore de gardă). Norma de ore lucrate este de 169 de ore", precizează sursa citată. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.