Cele mai citite
 


Thailanda confirmă un caz de transmitere a virusului H1N1 de la om la porc
vineri, 18 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Thailanda a anunţat joi că a identificat un prim caz de transmitere a virusului gripei A/H1N1/ de la om la porc într-o provincie din centrul ţării, informează AFP.
Ministrul Agriculturii Thira Wongsamut a anunţat că un singur porc dintr-un eşantion de 80 testaţi la o fermă a universităţii Sara Buri a fost testat pozitiv la H1N1.

Pe o rază de cinci kilometri în jurul fermei a fost instituită carantina, a adăugat ministrul, precizând că vor fi efectuate controale la fiecare trei zile. Secretarul permanent al ministerului, Yukol Limlamthong, a adăugat că niciunul dintre cei 132 de angajaţi ai universităţii nu a fost depistat pozitiv la H1N1.

'Rezultatele testelor indică faptul că porcul a contractat virusul de la om', a explicat secretarul, adăugând că consumul de carne de porc nu prezintă nici un pericol.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Thailanda testează un vaccin împotriva A/H1N1 cu administrare nazală Thailanda a început vineri testele clinice pentru un vaccin cu administrare nazală împotriva virusului gripei A( H1N1) care a fost realizat cu o întârziere de trei luni, a anunţat un responsabil al autorităţilor sanitare, informează AFP.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Gripa porcină transmisă de om la curcani, în Canada Autorităţile sanitare ale provinciei canadiene Ontario /est/ au anunţat marţi că o crescătorie de curcani a fost contaminată cu virusul gripei H1N1, după toate aparenţele de la om, dar au minimalizat orice pericol pentru populaţie.
Suceava: Carantină la gripa nouă în Centrul de reabilitare Sasca DSP Susceava a dispus intrarea în carantină a Centrului de Reabilitare Sasca, după ce doi asistaţi au fost diagnosticaţi cu gripă nouă.
ANSVSA: Abatoarele româneşti vor putea exporta carne de porc în Japonia Abatoarele româneşti vor putea începe exporturile de carne de porc în Japonia, în urma acordului primit din partea autorităţii de profil din această ţară, a anunţat, vineri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Brăila: Carantină la Penitenciar, după ce cinci deţinuţi au fost diagnosticaţi cu varicelă Penitenciarul Brăila a instituit starea de carantină, după ce cinci deţinuţi au fost diagnosticaţi cu varicelă, potrivit informaţiilor furnizate miercuri de purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisar şef Simona Kober.