Cele mai citite
 


Brăila: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 19
vineri, 18 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte două cazuri de gripă nouă au fost confirmate la nivelul judeţului Brăila, la două persoane din mediul rural, care au călătorit în străinătate, numărul persoanelor cu AH1N1 crescând astfel la 19.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Andreia Gavrilescu, este vorba despre o femeie de 31 de ani şi un tânăr în vârstă de 19 ani, care au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă pe data de 11 decembrie, deoarece prezentau factori de risc.

''Pacienţii s-au prezentat la spital cu simptome de gripă nouă şi au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase sub supravegherea medicilor şi sub tratament. În urma probelor prelevate, a fost confirmată existenţa virusului AH1N1. Starea lor de sănătate este acum bună şi se află în tratament cu antivirale specifice'', a declarat Andreia Gavrilescu.

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva gripei noi primit la nivelul judeţului Brăila, din cele 12.050 doze existente, au fost folosite doar 654, fiind vaccinate 204 cadre medico-sanitare, 179 de angajaţi din subordinea Ministerului de Interne, 251 de elevi şi 20 de bolnavi cronici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 29 Numărul cazurilor de gripă nouă confirmate la nivelul judeţului Brăila a ajuns la 29, ultimul fiind cel al unui tânăr de 24 de ani, diagnosticat marţi cu virusul A/H1N1.
Brăila: Complicaţii apărute la un caz de gripă nouă O femeie de 55 de ani din Brăila, diagnosticată cu gripă nouă, a fost internată trei zile la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, deoarece prezenta complicaţii medicale.
Brăila: Al 17-lea caz de gripă nouă, confirmat în judeţ Un nou caz de gripă nouă, al 17-lea înregistrat din luna mai şi până în prezent în judeţul Brăila, a fost confirmat la un bărbat în vârstă de 51 de ani.
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.
Brăila: Al cincisprezecelea caz de gripă nouă, confirmat în judeţ Un nou caz de gripă nouă, al cincisprezecelea înregistrat din luna mai şi până în prezent în judeţul Brăila, a fost confirmat la o bătrână în vârstă de 71 de ani.
Brăila: Doar 5% din vaccinul împotriva gripei noi a fost utilizat Doar 5% din vaccinul împotriva gripei noi, primit la nivelul judeţului Brăila, a fost utilizat până în prezent, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Andreia Gavrilescu.