Cele mai citite
 


Extinderea campaniei de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 dec /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a decis extinderea campaniei gratuite de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin.
Se vor putea vaccina gratuit toate tinerele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24 de ani, prioritate având elevele şi studentele. Vaccinarea se va face atât prin cabinetele medicale din şcoli şi universităţi, cât şi prin cele ale medicilor de familie.
Acest program se va derula până la sfârşitul primului semestru din anul 2010.
Astfel, orice părinte care vrea să-şi vaccineze fetiţa sau tinerele care doresc imunizarea împotriva HPV se pot adresa cabinetelor medicilor de familie sau, după terminarea vacanţei, cabinetelor din şcoli şi universităţi, pentru ca medicii să solicite dozele, pe baza cererilor, de la direcţiile de Sănătate Publică.
Decizia MS de a extinde campania de vaccinare are ca scop oferirea posibilităţii de a se vaccina gratuit tuturor persoanelor care doresc să fie protejate împotriva infecţiei cu HPV, prevenind astfel apariţia cancerului de col uterin.
Vaccinarea nu este obligatorie, dar este ferm recomandată de autorităţile medicale naţionale şi internaţionale pentru că este utilă, eficientă şi sigură. Eficacitatea vaccinului este de 100%, iar cel mai bun răspuns imun se obţine atunci când este administrat între 10 şi 14 ani.
Toate persoanele care doresc să afle mai multe despre protejarea prin vaccinare se pot informa în continuare din sursele medicale oficiale puse la dispoziţie, atât prin canalele de comunicare online (www.informarehpv.ro, întrebari@informarehpv.ro), cât şi la numărul de telefon gratuit 0-800-800-008, consultând materialele de informare disponibile în şcoli sau direct de la medicii vaccinatori.
Toate studiile clinice, desfăşurate cu cel puţin 10 ani înainte de introducerea pe piaţă a vaccinului, şi monitorizările efectelor adverse raportate ulterior, anchetate de autorităţi medicale neutre, au evidenţiat faptul că nu există motive de îngrijorare şi că nu este nicio legătură între evenimentele raportate şi vaccinare.
Până acum, în România s-au vaccinat împotriva virusului HPV peste 35.000 de tinere femei, în unităţile de stat şi private, şi peste 10.000 de fetiţe, în cadrul campaniei şcolare a Ministerului Sănătăţii, şi nu au existat efecte secundare, altele decât cele obişnuite.
Toate riscurile posibile au fost evaluate în studii clinice de durată. Siguranţa, eficacitatea şi procesul de fabricaţie a vaccinurilor sunt supuse unor inspecţii exigente din partea autorităţilor de reglementare.
Decizia autorităţilor se bazează pe analizarea riguroasă a studiilor clinice derulate, în cazul vaccinului anti-HPV cu cel puţin 10 ani înainte de lansarea comercială, pe loturi de zeci de mii de femei din 14 ţări de pe 3 continente.
Efectele adverse care apar în urma vaccinării anti-HPV sunt aceleaşi ca în cazul oricărui alt vaccin, cele mai frecvente apărând la locul administrării injecţiei şi sunt de scurtă durată - durere, umflături, înroşire. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Adrian Pană: Campania naţională de vaccinare anti-HPV ar putea începe în luna martie Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Adrian Pană a afirmat, miercuri, că vaccinarea împotriva HPV ar putea începe în luna martie, pentru un grup ţintă de 10-14 ani.
A început campania de vaccinare împotriva HPV Sursa: Agerpres Campania de vaccinare împotriva Human Papilloma Virus (HPV), raspunzator de cancerul de col uterin, a început, luni, în scoli pentru 110.000 de fetite de clasa a IV-a. Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, anuntase declansarea acestei campanii nationale, în cadrul careia vaccinarea...
Campania de vaccinare anti HPV se extinde Vaccinarea fetiţelor cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani se va putea realiza, începând din luna martie, şi prin intermediul cabinetelor de ginecologie şi al cabinetelor de planificare familială din sistemul sanitar, nu numai în cabinetele şcolare şi ale medicilor de familie, aşa cum era prevăzut...
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține începerea campaniei naționale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014 Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține preocuparea Ministerului Sănătății de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.