Cele mai citite
 


Tulcea: Accidente ... de sezon
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 17 dec /Agerpres/ - Medicii Unităţii Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea s-au confruntat în ultimele zile cu 21 cazuri de fracturi apărute în urma căzăturilor pe gheaţă.
Cele mai multe dintre ele, 18, au fost semnalate miercuri, potrivit SJU, medicii Unităţii de Primire Urgenţe înregistrând joi doar un singur caz de acest gen, iar marţi - două.
La rândul său, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) a acordat îngrijiri medicale unui număr de circa 20 de persoane care prezentau fracturi după ce au căzut pe gheaţă.
'Au fost femei cu osteoporoză, persoane în vârstă care ne-au cerut să le ajutăm după ce au căzut pe gheaţă', a menţionat directorul SJA, Dumitru Vâlcu.
Directorul SJA a mai spus că numărul cazurilor de fracturi ale membrelor superioare sau inferioare apărute în ultimele 24 de ore nu este unul deosebit, chiar şi în condiţiile în care pe timpul verii un caz de fractură poate să apară şi o dată pe lună.
În acelaşi timp, potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ), în urma fenomenelor meteorologice din ultimele zile, o fetiţă de 14 ani care se dădea cu sania pe stradă a fost rănită de o maşină care a derapat.
'În urma accidentului, minora a fost rănită uşor şi a fost internată în SJU pentru supraveghere', a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ, Daniela Condrea.
De altfel, în ultimele 48 de ore, în judeţ s-au înregistrat circa 50 de tamponări, accidente rutiere uşoare, cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile.
'În ultimele ore nu am mai avut evenimente rutiere deosebite, poate şi din cauză că foarte puţini şoferi au mai ieşit în oraş cu maşinile de teama gheţii care acoperă şoselele', a precizat reprezentantul IPJ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Gorj: Sute de solicitări pentru ambulanţă şi UPU în primele zile ale anului Aproximativ 90 de solicitări în medie zilnic au fost înregistrate în primele zile ale anului de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, fiind predominante agresiunile, comele alcoolice şi traumatismele, a declarat luni, managerul instituţiei, Marinică Niculescu.
Tulcea: Ambulanţa transportă zilnic până la zece copii la spitalul din Constanţa Ambulanţele tulcene transportă chiar şi zece copii pe zi la Constanţa, după ce activitatea secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost suspendată temporar în urmă cu o lună, autorităţile medicale sperând ca anul acesta spitalul să ajungă de categoria a II-a.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...