Cele mai citite
 


Operaţie de by-pass, în premieră la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 17 dec /Agerpres/ - O operaţie de by-pass a fost efectuată în premieră la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, ea fiind realizată de dr. Adrian Cacoveanu.

'Primul lucru este că de acum înainte pacienţii nu trebuie să mai meargă la Bucureşti sau la alte spitale din ţară. Spitalul din Râmnicu Vâlcea şi colectivul de medici de aici dau astfel uşor în timp o reputaţie. Aşa se construieşte un brand medical', a declarat, joi, pentru AGERPRES, dr. Cacoveanu.
Ion N. (63 ani), din Drăgoeşti, suferea de tromboza de aortă terminală şi sindrom leriche - aortă înfundată. Nu mai putea merge şi avea dureri la nivelul picioarelor. El a fost preluat de dr. Cacoveanu. 'Dacă nu interveneam la timp, pacientul ar fi decedat', a spus dr. Cacoveanu.
Operaţia a durat cinci ore, anestezia s-a făcut astfel încât pacientul a rămas tot timpul treaz. Colectivul de medici care l-au operat pe Ion N. a fost compus din dr. Rodica Cornoiu medic primar ATI şi dr. Florin Popescu medic primar chirurg.
By-pass-ul montat este o proteză albagraft - un tub bifurcat, care face legătura între aorta, care era înfundată şi membrele inferioare.
În prezent, potrivi declaraţiilor dr. Cacoveanu, pacientul se simte bine şi este în proces de refacere.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Bărbat decedat după ce a fost lovit de tren în Râmnicu Vâlcea Un bărbat a decedat duminică dimineaţa în Râmnicu Vâlcea, după ce a fost lovit de un tren în halta Ostroveni, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.
Preşedintele CJ Vâlcea: Nu îmi amintesc de vreo notificare a SRI pe tema calităţii produselor Hexi Pharma Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat, a declarat joi pentru AGERPRES că nu îşi aminteşte de vreo notificare a SRI pe tema calităţii produselor Hexi Pharma în perioada cât s-a aflat la conducerea instituţiei.
Vâlcea: A încercat să se sinucidă aruncându-se în gol de la etajul patru O tânără de 35 de ani din Râmnicu Vâlcea a încercat să se sinucidă, luni seară, aruncându-se în gol de la etajul patru al unui bloc din cartierul Ostroveni.
Vâlcea: O şoferiţă a lovit trei femei pe o trecere de pietoni; una dintre victime a decedat Trei femei au fost lovite pe o trecere de pietoni, luni dimineaţa, în zona industrială a municipiului Râmnicu Vâlcea, una dintre acestea decedând la Spitalul Judeţean, conform purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.
Vâlcea: Trei decese din cauza gerului Râmnicu Vâlcea, 20 dec /Agerpres/ - Trei persoane au decedat din cauza temperaturilor scăzute, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean al Judeţului Vâlcea, Diana Smărăndoiu
Vâlcea: Spectacol de teatru caritabil al Teatrului de Stat Anton Pann pentru Şerban Ionescu Teatrul de Stat "Anton Pann", din Râmnicu Vâlcea a decis să joace sâmbătă piesa "Aproape" de John Carriani, un spectacol caritabil, fondurile strânse fiind donate pentru salvarea actorului Şerban Ionescu, a declarat marţi pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniela Ştefănescu.