Cele mai citite
 


Iaşi: Tot mai mulţi oameni ai străzii îşi caută adăpostul în spitale, din cauza gerului
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 17 dec /Agerpres/ - Oamenii fără locuinţe ajung în număr tot mai mare la spitalele ieşene solicitând asistenţă medicală, o mâncare caldă şi un pat unde să se odihnească, în această perioadă extrem de friguroasă, informează corespondentul AGERPRES.
Unul dintre aceştia este un bărbat în vârstă de 54 de ani, găsit în stradă, şi care a fost adus de trecători la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe ,,Sfântul Ioan' din Iaşi.
Bărbatul, cunoscut fiind ca unul dintre oamenii fără locuinţă, a suferit degerături grave la membre şi este în curs de stabilizare, beneficiind de măsuri de încălzire şi evaluări biologice şi imagistice complete.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU a declarat că în ultimele ore a crescut numărul persoanelor fără locuinţă care ajung la spital după ce au suferit şocuri hipotermice, degerături sau come alcoolice din cauza temperaturilor de peste -10 grade Celsius.
Doi dintre aceştia, în vârstă de 59 de ani şi, respectiv, 50 de ani, au fost aduşi de către SAJ în comă toxică exogenă de gradul I şi hipotermie. Examenele toxicologice au arătat alcoolemii de peste 300mg %.
Alte două persoane fără locuinţe, în vârstă de 33, respectiv, 59 de ani, au fost duse la Spitalul Universitar Sfântul Spiridon. După ce au fost reechilibrate termic, persoanele în cauză s-au bucurat că au fost lăsate să stea într-o încăpere călduroasă şi mai ales că au primit ceai şi mâncare caldă.
Singura probblemă, susţin medicii, este faptul că după ce primesc îngrijiri medicale şi hrană, aceşti pacienţi ajung din nou în stradă şi se reîntorc după câteva zile la spital.
Directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară din Iaşi, Ionel Calapod a declarat că va încerca să suplimenteze numărul de locuri din azilele de noapte.
La rândul lor medicii recomandă evitarea expunerii prelungite la frig şi a consumării alcoolului în această perioadă?întrucât există riscul pierderii accelerate de căldură şi instalarea rapidă a hipotermiilor majore cu evoluţie nefavorabilă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Peste 100 de persoane internate la UPU, în Ajunul Crăciunului Aproximativ 100 de persoane au avut nevoie în Ajunul Crăciunului de asistenţă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: 50 de persoane au ajuns marţi la spital din cauza caniculei Numărul persoanelor care au nevoie asistenţă medicală specializată a crescut în ultimele zile la Iaşi din cauza temperaturilor foarte ridicate, numai în cursul zilei de marţi 50 de persoane necesitând îngrijiri medicale.
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: 20 de persoane afectate de căldură au solicitat asistenţă medicală Numărul persoanelor care au necesitat luni asistenţă medicală specializată din cauza temperaturilor foarte ridicate a ajuns la 20, a anunţat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor O studentă, în vârstă de 20 de ani, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a intrat în comă la scurt timp după ce s-a întors de la o petrecere unde a consumat plante cu efect halucinogen.