Cele mai citite
 


Tulcea: Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin, extinsă
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 17 dec /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început distribuţia vaccinurilor împotriva cancerului de col uterin către medicii de familie, pentru extinderea campaniei şi la grupele de vârstă 14 - 24 de ani.
Până în prezent, potrivit directoarei ASP, Laura Militaru, au fost vaccinate 227 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a, care au vârste de până în 14 ani, numărul lor fiind de aproape trei ori mai mare decât al celor imunizate anul trecut.
Niciuna din elevele vaccinate nu a prezentat reacţii adverse postimunizare, următoarele două doze de vaccin fiind administrate acestora în ianuarie şi în mai 2010.
Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin este gratuită, persoanele care au vârste mai mari de 18 ani putând să se adreseze medicilor de familie pentru imunizare.
Conform deciziei luate la nivel naţional de Ministerul Sănătăţii, vaccinarea împotriva cancerului de col uterin s-a extins săptămâna aceasta şi la grupele de vârstă 14-24 de ani, prioritate având elevele şi studentele.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Creştere a numărului elevelor vaccinate anti-HPV Numărul elevelor din judeţul Tulcea vaccinate împotriva cancerului de col uterin este de şase ori mai mare decât cel din campania anterioară.
Mehedinţi: Doar 81 eleve vaccinate împotriva cancerului de col uterin Din cele 1.060 doze vaccin contra virusului HPV, distribuite medicilor din şcoli, doar 81 au fost utilizate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Aurel Borugă.
Brăila: Doar 70 de fetiţe, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Doar 70 de fetiţe de clasele a VI-a şi a VII-a au fost vaccinate până în prezent în Brăila împotriva cancerului de col uterin, deşi la nivelul judeţului au fost alocate 3.300 de doze de vaccin.
Iaşi: A început vaccinarea anti HPV Autorităţile sanitare ieşene au început campania de imunizare a elevelor de clasa a VI-a şi a VII-a împotriva cancerului de col uterin.
Vâlcea: Peste 1.500 de eleve vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin Un număr de 1.520 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin au fost repartizate pentru judeţul Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES Gabriela Ene, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...