Cele mai citite
 


A fost identificată harta genetică completă a două tipuri de cancer
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Londra, /Agerpres/ - Cercetători britanici au identificat în premieră harta genetică completă a două tipuri de cancer, de piele şi pulmonar, descoperire ce poate reprezenta un important pas înainte pentru tratarea acestor grave maladii, conform a două articole publicate în numărul de joi al revistei Nature, transmite AFP.

Aceste două hărţi ale genomului tumoral identifică mutaţiile ADN aflate la originea cancerului de piele şi al celui pulmonar şi pot revoluţiona felul în care aceste maladii vor fi diagnosticate şi tratate în vitorul apropiat.

Cercetătorii britanici de la institutul Sanger, finanţat de către Wellcome Trust, în colaborare cu oameni de ştiinţă americani şi olandezi, au cartografiat mutaţiile genetice provocate de către tumori la pacienţi suferind de cancer pulmonar şi de melanom malign, o formă foarte agresivă de cancer al pielii.

'Este un moment fundamental în lupta împotriva cancerului. Astăzi, pentru prima oară, în cazul a două tipuri de cancer, unul de piele şi celălalt pulmonar, am reuşit să creăm o listă completă a anomaliilor genetice aflate la originea acestor maladii', a subliniat profesorul Mike Stratton, coordonatorul acestui proiect.

Peter Campbell, un genetician care a participat la acest studiu, a subliniat la rândul său faptul că numărul mutaţiilor genetice descoperite - 33.345 pentru melanom şi respectiv 22.910 pentru cancerul pulmonar - este remarcabil.
.
Acest studiu a fost realizat în cadrul Consorţiului internaţional pentru genomul cancerului, un proiect la care participă zece ţări şi în cadrul căruia oamenii de ştiinţă încearcă să alcătuiască un catalog al tuturor mutaţiilor genetice care pot provoca diferitele tipuri de cancer. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetătorii britanici vor realiza o hartă genetică a cancerului pulmonar O echipă de cercetători britanici va întocmi o hartă genetică a cancerului pulmonar, în încercarea de a avansa în studierea acestei boli şi în descoperirea de noi tratamente, a anunţat joi postul BBC citat de agenţia EFE.
Cercetătorii lucrează la dezvoltarea unui test de sânge 'universal' care ar putea depista cancerul Cercetători din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unui test de sânge "universal" pentru a detecta cancerul. Denumit Lymphocyte Genome Sensitivity, testul a fost aplicat până acum pe pacienţi cu melanom, cancer pulmonar şi cancer de colon, identificând acurateţe stările maligne şi precanceroase,...
Cercetători britanici lucrează la un proiect de modificare genetică a embrionilor umani O cercetătoare de la Institutul Francis Crick din Londra a solicitat autorităţii britanice privind fertilizarea umană şi embriologia (HFEA) să-i permită modificarea genetică a embrionilor umani, ceea ce ar constitui o premieră după tentativa chineză de la începutul acestui an, relatează AFP.
Cercetători australieni au anunţat un succes important în lupta împotriva cancerului pulmonar O echipă de oameni de ştiinţă australieni a anunţat miercuri descoperirea naturii proteinelor implicate în diviziunea celulară în cazul cancerului de plămân, descoperire care reprezintă un important succes în lupta împotriva acestei maladii, informează Xinhua.
Câinii depistează nu doar cancerul pulmonar, ci şi pe cel al prostatei Capacităţile olfactive ale câinilor par inepuizabile: un studiu realizat de cercetători germani arată că aceste animale pot depista un cancer pulmonar, iar alte cercetări efectuate recent demonstrează că acelaşi lucru este valabil şi în privinţa cancerului de prostată, scrie passionsante.be.
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.