Cele mai citite
 


Instanţa îi permite lui Ciomu să practice medicina
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 dec /Agerpres/ - Magistraţii Tribunalului Bucureşti au anulat decizia Colegiului Medicilor din România (CMR), prin care i se interzicea lui Naum Ciomu să practice medicina.
Instanţa a admis o cerere formulată de Ciomu privind anularea deciziei CMR din 30 ianuarie 2009, prin care i-a fost retrasă calitatea de membru al Colegiului şi dreptul de a practica medicina.
Hotărârea instanţei nu este defintivă, CMR putând face recurs.
Potrivit acţiunii în instanţă depuse de Ciomu, decizia CMR a fost luată pe baza sentinţei penale din 9 ianuarie 2007, luată de Judecătoria Sectorului 5, prin care Ciomu nu mai avea dreptul să mai practice profesia de medic primar chirurg urolog.
Naum Ciomu consideră că instanţa penală nu i-a interzis să exercite medicina generală, aşa cum greşit a interpretat CMR.
Pe 10 noiembrie 2008, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Naum Ciomu la un an de închisoare cu suspendare condiţionată, pedeapsă dată anterior de Judecătoria Sectorului 5, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.
De asemenea, judecătorii îl obliga pe Ciomu să plătească 500.000 de euro victimei sale, Ion Jiga, în solidar cu Spitalul 'Theodor Burghele'.
Pe 13 iulie 2004, Naum Ciomu, medic chirurg la Spitalul 'Theodor Burghele', a efectuat manevre chirurgicale greşite în timpul unei intervenţii chirurgicale de ectopie testiculară şi i-a provocat pacientului Ion Jiga vătămări grave, care i-au pus în primejdie viaţa şi i-au produs o infirmitate fizică permanentă prin amputarea penisului.
Potrivit rechizitoriului, medicul a abordat superficial cazul şi, în condiţiile unui discernământ păstrat în momentul primei incizii, a confundat suprafaţa testiculului cu cea a corpilor cavernoşi ai penisului, iar, ulterior, în condiţiile unui discernământ diminuat, a realizat celelalte incizii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Naum Ciomu va fi supus unui interogatoriu la Tribunalul Bucureşti Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, ca Naum Ciomu, chirurgul condamnat pentru că a vătămat grav un pacient în 2007, să fie supus unui interogatoriu, pe 29 aprilie, în procesul intentat acestuia de Spitalul 'Theodor Burghele'.
Primăria Capitalei a plătit o parte din despăgubirile în cazul Ciomu Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ - Primăria Capitalei a achitat suma de 200.000 de euro, prima parte din despăgubirile pe care Spitalul "Theodor Burghele" trebuie să le plătească pacientului operat de dr. Naum Ciomu.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România: Sunt profund mâhnit de mesajul negativ al preşedintelui Preşedintele Colegiului Medicilor din România, (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că este profund mâhnit de mesajul negativ transmis de preşedintele Traian Băsescu cadrelor medicale.
Ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii CMR au căzut de acord asupra proiectului pilot privind statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit joi cu o delegaţie a Colegiului Medicilor din România, condusă de profesorul Vasile Astărăstoae, cele două părţi căzând de acord asupra conţinutului proiectului de modificare a Legii 95/2006, proiectului pilot privind statutul spitalelor şi privind...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
UPDATE Vasile Astărăstoae şi-a anunţat demisia de la şefia Colegiului Medicilor din România Profesorul doctor Vasile Astărăstoae a declarat vineri pentru AGERPRES că şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România.