Cele mai citite
 


Asiaticii şi africanii, uitaţi în studiile pe celule stem
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Washington, 17 dec /Agerpres/ - Asiaticii şi africanii riscă să beneficieze mai puţin de noile progrese realizate în domeniul dezvoltării de celule stem embrionare, comparativ cu persoanele de origine europeană, din cauza lispei diversităţii celulelor pe care se fac studiile, avertizează cercetători americani, transmite AFP.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Michigan (nordul SUA) a descoperit că liniile de celule stem embrionare provin în marea lor majoritate de la persoane de origine europeană. Conform acestei echipe, absenţa diversităţii riscă să aibă un impact în cazul studiilor privind maladiile care afectează persoane cu origini diferite.

'Este absolut necesar să fie disponibile linii de celule cât mai diverse pentru a putea fi siguri că toţi pacienţii, indiferent din ce parte a lumii provin, pot beneficia de pe urma rezultatelor obţinute', susţine Sean Morrison, specialist în celule stem de la Universitatea din Michigan.

Studiul publicat miercuri în revista New England Journal of Medicine, a fost realizat pe 47 de linii de celule stem embrionare din cele aproxiamtiv 700 folosite în prezent în cercetare. Dintre aceste 47 de linii de celule, oamenii de ştiinţă au observat că doar 2 provin din Asia orientală şi niciunul din Africa sau din insulele din Pacific.

Celulele stem sunt celule nediferenţiate care posedă capacitatea de a se transforma în celule înalt specializate, care mai departe pot forma orice tip de ţesut şi organ din corp. De aceste celule sunt legate speranţele vindecării unor maladii grave, precum cancerul, diabetul sau maladia Alzheimer dar şi reconstrucţia unor organe, ţesuturi sau părţi ale corpului care sunt afectate. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători japonezi au creat ţesuturi renale pornind de la celule stem pluripotente induse Cercetători japonezi au anunţat că au dezvoltat cu succes ţesut renal pornind de la celule stem pluripotente induse (iPS), realizare care constituie o premieră mondială, arată un raport publicat miercuri şi preluat de AFP.
SUA: Au fost create primele celule stem embrionare umane prin clonare Cercetători americani au creat celule stem embrionare umane plecând de la celule de piele, recurgând la tehnica clonării, o premieră după mai multe tentative nereuşite efectuate în lume în ultimii ani, relatează AFP.
O echipă de cercetători încearcă să dezvolte un pancreas uman pe porc pentru a acoperi lipsa de organe de transplant O echipă de cercetători americani a injectat celule stem umane în embrioni de porc pentru a dezvolta un pancreas uman viabil, relatează metronews.fr. Acţiunea oamenilor de ştiinţă are ca scop remedierea lipsei de organe de transplant, genomul porcului fiind foarte asemănător cu cel al omului.
Cercetători americani au creat în laborator celule stem modificate genetic pentru a ucide cancerul Cercetători de la Harvard Medical School au creat în laborator celule stem modificate genetic pentru a ucide tumorile canceroase cerebrale.
Lipsa donatorilor de organe i-a determinat pe cercetatori sa construiasca ficati miniaturali din celule stem Cercetatorii japonezi au reusit sa creeze ficati miniaturali si functionali (lobi) din celule stem, in laborator;
Cercetători străini, prezenţi la Bucureşti, la o reuniune ştiinţifică în domeniul medicinei regenerative Nivelul provocărilor pe care sistemul nervos trebuie să le suporte este într-o continuă creştere, iar tot mai mulţi cercetători trag semnale de alarmă cu privire la modul şi conţinutul alimentaţiei, nivelul şi diversitatea radiaţiilor la care oamenii sunt expuşi, ambele în creştere.