Cele mai citite
 


Thailanda testează un vaccin împotriva A/H1N1 cu administrare nazală
duminică, 20 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Thailanda a început vineri testele clinice pentru un vaccin cu administrare nazală împotriva virusului gripei A( H1N1) care a fost realizat cu o întârziere de trei luni, a anunţat un responsabil al autorităţilor sanitare, informează AFP.
'Testele clinice au început (vineri) dimineaţa la universitatea Mahidol din Bangkok', a indicat Vichai Chokevivwat, preşedinte al Organizaţiei farmaceutice guvernamentale (GPO). 'După acestea, comitetul va verifica dacă vaccinul nu prezintă nici un pericol pentru oameni şi îl va înregistra', a adăugat el.

Un număr de 15 bărbaţi şi nouă femei au fost separaţi în două grupuri de câte 12 persoane pentru a testa diferite cantităţi de vaccin într-un interval de 28 de zile. Ei vor rămâne în carantină timp de o săptămână după prima doză, înainte de a primi o a doua după trei săptămâni.

Rezultatele sunt aşteptate în câteva luni. Atunci vor fi efectuate teste pe 400 de persoane. Autorităţile au indicat joi că au identificat un prim caz de transmitere a virusului de la om la porc într-o fermă universitară dintr-o provincie din centrul ţării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Thailanda confirmă un caz de transmitere a virusului H1N1 de la om la porc Thailanda a anunţat joi că a identificat un prim caz de transmitere a virusului gripei A/H1N1/ de la om la porc într-o provincie din centrul ţării, informează AFP.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Virusul gripei A a cunoscut mutaţii, dar sporadice în opinia experţilor Se pare că noul virus gripal A/H1N1 a suferit mutaţii, în Norvegia, Italia şi în alte ţări ale lumii. Experţii nu au căzut însă de acord: în unele articole scriu că mutaţia este nesemnificativă, în altele că ea ar face virusul mai periculos. În Norvegia oamenii de ştiinţă au cules eşantioane de sânge...
Constanţa: Nouă centre de vaccinare înfiinţate în judeţ Constanţa, 11 ian /Agerpres/ - Nouă centre de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 sunt deschise, de luni, în unităţile sanitare din judeţul Constanţa, în special pentru persoanele neasigurate şi cele care nu au medic de familie.
Gripa A/H1N1: mai multe ţări europene încearcă să revândă surplusul de vaccinuri Geneva, 3 ian /Agerpres/ - Franţa, Germania şi Olanda intenţionează să revândă în străinătate o parte din stocurile de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1 comandate în exces, informează AFP.