Cele mai citite
 


Recomandări ale MS pentru perioada cu temperaturi scăzute
duminică, 20 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ia măsurile necesare de protecţie împotriva temperaturilor scăzute, în principal evitarea deplasărilor în spaţii deschise şi expunerea la frig.
În cazul în care este necesară deplasarea, este recomandată folosirea de mijloace de protecţie adecvate - căciuli, mănuşi -, consumarea alimentelor bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume, se arată într-un comunicat remis vineri de MS.

De asemenea, trebuie să se acorde o atenţie specială copiilor, prin evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în autovehicule parcate şi a transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

Încălzirea corespunzătoare a spaţiilor închise şi neutilizarea instalaţiilor improvizate, care pot produce intoxicaţii cu monoxid de carbon, evitarea expunerii prelungite a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute, pentru a se feri de degerături (în acest caz, automedicaţia nu este indicată şi este recomandată consultarea unui medic).

Ministerul Sănătăţii a atenţionat încă de luni, 14 decembrie, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti să ia toate măsurile care se impun, astfel încât acestea să poată primi, tria şi interna un număr mai mare de pacienţi pe perioada codului galben.

De asemenea, serviciile de ambulanţă judeţene şi SMURD au fost avertizate să suplimenteze, pentru această perioadă, numărul de echipaje şi să doteze corespunzător maşinile de intervenţie, se mai arată în comunicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig în această perioadă Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei ca în zilele cu temperaturi extrem de scăzute să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume...
Recomandări pentru perioada geroasă Bucureşti, 22 ian /Agerpres/ - În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la ger.
Ministerul Sănătăţii recomandă evitarea deplasărilor în spaţii deschise şi expunerea la frig Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei, în aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume, se arată într-un comunicat...
MS: Opt persoane au decedat în ţară din cauza frigului Opt persoane au decedat în ţară din cauza hipotermiei severe înregistrate de la avertizarea ''cod galben de ger'' emisă de meteorologi şi până în prezent, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii: Patru persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore Ministerul Sănătăţii transmite că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat încă patru decese cauzate de hipotermie severă în judeţele Tulcea, Botoşani, Neamţ şi Olt.
Ministerul Sănătăţii face recomandări având în vedere temperaturile extrem de scăzute Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.