Cele mai citite
 


Botoşani: Probele de AH1N1 nu pot ajunge la 'Cantacuzino' din cauza drumurilor blocate
vineri, 18 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 18 dec /Agerpres/ - Probele prelevate de la persoanele suspectate că ar fi contactat noua formă de gripă nu pot fi transmise Institutului Cantacuzino din Bucureşti, din cauza blocajelor apărute pe drumul european E85, care leagă Moldova de sudul ţării.
Epidemiologul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Ecaterina Chihaia, a declarat vineri că, în urma ninsorilor căzute începând de marţi, DSP nu a mai putut transmite probele la Bucureşti.
'Nu am mai trimis probe, din cauza imposibilităţii transportului la Bucureşti. Am luat legătura cu colega de la Iaşi, care m-a anunţat că s-a întors cu maşina de la Vrancea. Colega din Piatra Neamţ nu a ajuns nici măcar la Bacău. Aceste probe se trimit cu delegat şi cu maşina instituţiei. Aşteptăm să se liniştească lucrurile' - a spus Chihaia, adăugând că la Bucureşti ar trebui să ajungă sute de astfel de probe.
Tot din cauza drumurilor impracticabile, DSP nu poate aduce nici vaccinurile pentru imunizarea bebeluşilor, în cadrul programului naţional de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Primele şase cazuri de gripă nouă, confirmate Primele şase cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă au fost confirmate, miercuri seară, la Botoşani. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Gheorghe Apetroaie, este vorba de trei adulţi şi trei elevi - doi de 14 ani şi unul de 18 - pentru care Institutul 'Cantacuzino'...
Neamţ: Caz de gripă AH1N1 confirmat pentru o femeie din municipiul Roman Medicii epidemiologi ai Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ au confirmat, vineri, pentru AGERPRES, apariţia primului caz de gripă AH1N1 în judeţ.
Sistem de telemedicină - implementat la Iaşi; Thompson: Serviciile IT nu compensează un sistem de sănătate subfinanţat, dar aduc eficienţă General Electric Healthcare a implementat la Iaşi un sistem de telemedicină care, timp de trei ani, a asigurat gestionarea fluxului de informaţii cardiologice şi a salvat 500 de persoane din zona Moldovei, au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii companiei.
Botoşani: Vaccinarea împotriva gripei noi, refuzată de cadrele medicale Cadrele medicale din Botoşani refuză imunizarea împotriva noii forme de gripă iar rata vaccinării în judeţ este foarte scăzută, a declarat marţi directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Doina Botez.
Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura gărzi la Spitalul de Urgenţă Vaslui Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura pentru o perioadă de timp gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce secţia de Anestezie Terapie Intensivă a unităţii sanitare vasluiene a rămas doar cu doi doctori, în urma demisiei medicului Aurel Zabolotnâi, acuzat de decesul a doi...
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...