Cele mai citite
 


Raed Arafat: Persoanele cu dializă, gravidele şi oamenii străzii, priorităţi în această perioadă
vineri, 18 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 18 dec /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a cerut, vineri, în cadrul videoconferinţei cu comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, ca în această perioadă de avertizare cu cod galben de ninsoare Unităţile de Primiri Urgenţe şi Serviciile de Ambulanţă şi SMURD să trateze toate persoanele care reprezintă cazurile sociale, o prioritate constituind persoanele care fac dializă şi gravidele.
El a precizat că toţi bolnavii care necesită dializă vor fi incluşi într-o bază de date pentru ca, în astfel de situaţii critice, aceştia să beneficieze cu prioritate de asistenţă medicală, recomandându-se ca aceşti bolnavi să rămână internaţi în unităţile sanitare în perioada critică.
''Pacienţii cu dializă trebuie să fie pe liste cunoscute la direcţiile sanitare şi la prefecturi. (...) Dacă se ştie de gravide care sunt foarte aproape de termen ar fi bine ca şi ele să fie evacuate în asemenea condiţii, ca să nu ajungem să le rezolvăm cu alte mijloace şi să nu putem să facem acest lucru. Utilizarea elicopterelor este foarte limitată mai ales în condiţiile actuale, de exemplu astăzi nu putem folosi elicopterele. Ce nu s-a evacuat, înseamnă că a rămas blocat până ce se deschide drumul'', a menţionat Raed Arafat.
În ceea ce priveşte oamenii străzii, acesta a cerut direcţiilor de sănătate să se ocupe de ei şi să nu-i lase pe drumuri până ce nu trece valul de frig.
''Persoanele fără adăpost sub nicio formă să nu fie lăsate în stradă în acest frig. Încercaţi cu serviciile sociale să găsiţi soluţii în azilele de noapte sau chiar în locuri pe care le desemnaţi în spital până ce trece acest val de frig. Rugăminte mare, nu lăsaţi persoanele fără adăpost în stradă din serviciile de urgenţă'', a mai spus Arafat.
Totodată, serviciile de ambulanţă trebuie să raporteze imediat la Centrul pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii toate cazurile la care nu se poate interveni din cauza drumurilor impracticabile pentru a fi luate măsuri în timp util, le-a mai transmis Raed Arfat prefecţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Medicii de la Urgenţă nu şi-au făcut datoria, afirmă MS, despre cazul Chauncey Hardy Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii...
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...