Cele mai citite
 


Zece bolnavi dializaţi au fost transferaţi în oraşele de reşedinţă de judeţ
vineri, 18 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 18 dec /Agerpres/ - Zeci de bolnavi care necesită dializă au fost transferaţi, în cursul nopţii de joi spre vineri, din localităţile lor în oraşele de reşedinţă de judeţ, pentru a preveni un eventual blocaj al acestora din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat pentru AGERPRES dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
El a spus că până la 4 dimineaţa au fost transferaţi toţi bolnavii şi au fost cazaţi fie în cămine, fie în spitale şi alţii au preferat să rămână la rude.
Subsecretarul de stat în MS a mai spus că elicopterele SMURD nu pot zbura fiind condiţii de jivraj şi vizibilitate redusă. În ceea ce priveşte modul de acces al ambulanţelor, dr. Raed Arafat a spus că au fost probleme în judeţul Buzău, dar au intervenit echipajele ISU şi ale Armatei.
El a adăugat că vineri s-a decis ca pentru cazurile sociale să fie găsite soluţii să nu fie lăsate pe stradă, să fie găzduite în azile de noapte, pentru a nu intra în şoc hiportemic şi să moară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Raed Arafat: Din noiembrie, SMURD va deveni operaţional în toate judeţele ţării Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, la Buzău, că până la sfârşitul lunii noiembrie vor fi deschise servicii SMURD în toate judeţele ţării.
Un copil în stare critică şi pacienţi care au nevoie de dializă, transportaţi cu elicoptere Un copil în stare critică şi pacienţi care au nevoie de dializă, au fost transportaţi, vineri, de elicoptere, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Raed Arafat: Persoanele cu dializă, gravidele şi oamenii străzii, priorităţi în această perioadă Bucureşti, 18 dec /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a cerut, vineri, în cadrul videoconferinţei cu comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, ca în această perioadă de avertizare cu cod galben de ninsoare Unităţile de Primiri Urgenţe şi Serviciile de Ambulanţă...
Raed Arafat: E recomandat ca pacienţii care au nevoie de dializă să rămână în oraşele în care aceasta se face Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, că este recomandat ca pacienţii care au nevoie de dializă să rămână în oraşele în care aceasta se face.
Raed Arafat: Mai multe persoane din localităţi rurale transportate la spital pentru dializă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a afirmat, vineri, la sediul MAI, că mai multe persoane din localităţile rurale care necesitau dializă au fost preluate de autorităţile de sănătate publică şi de serviciile de ambulanţă pentru a fi duse la spital.
Raed Arafat promite decontarea dializei bolnavilor cronici, susţine prefectul de Suceava Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat pentru AGERPRES că a primit promisiuni din partea secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat că va fi modificat contractul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS)...