Cele mai citite
 


Iaşi: A făcut infarct din cauza gerului
vineri, 18 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 18 dec /Agerpres/ - Un număr de 20 de persoane cu afecţiuni cardiace au fost aduse, vineri, în stare foarte gravă la spital, din cauza expunerii prelungite la frig.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic 'Sfântul Ioan' din Iaşi, a declarat că în doar câteva ore 20 de persoane cu afecţiuni cardiace au ajuns la spital, cel mai grav fiind cel al unui bărbat în vârstă de 67 de ani care a suferit un infarct după expunerea la temperaturi de peste minus 10 grade Celsius.
Bărbatul a fost adus în stop cardiorespirator. În UPU?el a beneficiat de resuscitare cardiorespiratorie, intubaţie orotraheală, masaj cardiac extern, defibrilare electrică. După ce au reuşit să pornească inima pacientului, medicii de la urgenţe au asigurat transportul asistat?până în ATI.
Potrivit medicului, prognosticul este extrem de rezervat.
Alţi patru ieşeni au ajuns la Terapie Intensivă după ce au acuzat angine instabile, infarct sau tulburări paroxistice de ritm cardiac.
Cei de la Urgenţe recomandă evitarea expunerii la aceste temperaturi şi prezentarea rapidă la UPU. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: La Terapie Intensivă, după ce s-au dat cu sacul pe pârtie Trei studenţi au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-au accidentat în timp ce alunecau cu folia?pe pârtie.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Deputatul Ciuhodaru: Susţin includerea Spitalului de Urgenţe în mapa şedinţei de Guvern de la Iaşi Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, susţine includerea printre priorităţile agendei guvernamentale din 17 martie adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să asigure finalizarea cât mai rapidă a Spitalului Clinic de Urgenţe din Copou pentru ca pacienţii aflaţi...
Iaşi: Număr mare de internări la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' Zeci de pacienţi au ajuns la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Copou în garda de Crăciun, declară medicul Tudor Ciuhodaru.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...