Cele mai citite
 


În judeţul Arad, s-a ajuns la 123 de cazuri de gripă nouă
vineri, 18 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 18 dec /Agerpres/ - În ultimele 48 de ore au fost confirmate încă trei cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor de gripă nouă înregistrate în judeţul Arad a ajuns la 123, transmite corespondentul AGERPRES.
Medicul primar epidemiolog Dana Negru, director coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad, a declarat că, dintre cei la care s-a confirmat existenţa virusului A/H1N1, în prezent mai sunt bolnavi cinci adulţi şi un copil, aflându-se în evoluţie, la nivel de judeţ, un număr de cinci focare.
'Au fost confirmaţi bolnavi în 20 de localităţi din judeţ, în trei dintre acestea (Bucureşti, Zăbrani şi Şofronea) fiind înregistraţi bolnavi de gripă nouă în ultimele 24 de ore. Cei mai mulţi, 95, au fost confirmaţi în municipiul Arad, în celelalte localităţi înregistrându-se între unu şi trei cazuri', a precizat dr. Dana Negru.
Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de bolnavi aparţin categoriilor de vârstă 15-19 ani - 40 de cazuri, 10-14 ani - 13 cazuri, 50-54 de ani - 11 cazuri, 25-29 de ani - 10 cazuri şi 40-44 de ani - nouă cazuri.
'Până în prezent, totalul probelor biologice investigate de Institutul Cantacuzino Bucureşti pentru pacienţii din judeţul Arad, suspecţi de infecţie gripală cu virusul A/H1N1, se ridică la 300, rata de confirmare a infecţie A/H1N1 (biologic şi prin link epidemiologic): 41%, însă aceste referiri se rezumă strict la cazurile de infecţie medie/severă investigate conform metodologiei, rata reală a infecţiei fiind necunoscută', a precizat dr. Dana Negru, director coordonator adjunct al DSP Arad.
'Incidenţa prin gripă nouă înregistrată la suta de locuitori pentru judeţul Arad este de 0,02, însă incidenţa reală este necunoscută', a adăugat directorul coordonator adjunct al DSP Arad. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În judeţul Arad, 112 de cazuri de gripă nouă În judeţul Arad au fost confirmate în ultimele patru zile alte 11 cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 112.
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 141 Numărul total al cazurilor de gripă nouă în judeţul Arad a ajuns la 141, în ultima săptămână fiind confirmate încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, ambele în municipiul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: Încă două cazuri de gripă nouă confirmate La nivelul judeţului Arad au mai fost confirmate luni, alte două cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 94, în ultimele şase zile fiind înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire, transmite corespondentul AGERPRES.
Alte 13 cazuri de gripă nouă confirmate în judeţul Arad Arad, 29 nov /Agerpres/- Alte 13 cazuri de gripă nouă au fost confirmate în judeţul Arad, totalul persoanelor contaminate cu cu virusul A/H1N1 în acest judeţ ajungând la 75.
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 139 La nivelul judeţului Arad au fost confirmate marţi încă trei cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, toate în municipiul Arad, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 139, în lucru aflându-se un număr de patru probe, transmite corespondentul AGERPRES.