Cele mai citite
 


Vrancea: Militarii au intervenit pentru salvarea bolnavilor
vineri, 18 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Focşani, 18 dec /Agerpres/ - Un detaşament de opt militari a intervenit, vineri dimineaţă, cu un camion special pentru a transporta persoanele dializate din comuna Ciorăşti-Satu Nou la Focşani.
Aceştia sunt militari de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată 'Unirea Principatelor', care au intervenit la solicitarea Prefecturii Vrancea. La întoarcerea către Focşani, ei au fost solicitaţi să transporte şi un bolnav din localitatea Mihălceni.
Purtătorul de cuvânt al unităţii militare, maiorul Toni Ene, a arătat că, de la instalarea avertizării de cod galben în judeţul Vrancea, dar şi în celelalte judeţe unde sunt dislocate unităţi ale Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată 'Unirea Principatelor', s-a intervenit la un număr de peste 10 solicitări în sprijinul populaţiei din zonă.
'Intervenţiile au avut ca scop fie degajarea căilor de acces, fie transportul persoanelor bolnave, cu afecţiuni grave, la punctele unde ambulanţele le-au putut prelua, fie evacuarea persoanelor din mijloacele de transport blocate în trafic sau înzăpezite. Aceste intervenţii au presupus participarea cu peste 100 de militari, autocamioane, autoateliere', a afirmat maiorul Toni Ene.
Acesta a precizat că s-a intervenit cu maşini de luptă pe şenile pentru evacuarea personalului şi acordarea primului ajutor, ele având dotările unei salvări de grad 0.
'Tehnica folosită, în totalitate de producţie românească, a răspuns intervenţiilor la care am participat', a precizat ofiţerul.
Poliţia a anunţat, vineri, la ora 15.00, că în Vrancea mai sunt blocate trei drumuri naţionale, respectiv DN 23 B Măicăneşti-Ciorăşti , DN 2 N Caiata-Mărtineşti şi DN 2 R Vintileasca-Bahnele, iar Consiliul Judeţean a anunţat, la aceeaşi oră, că nu mai sunt drumuri judeţene blocate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Primele intervenţii SMURD după inaugurarea serviciului judeţean Ambulanţele SMURD au intervenit vineri de două ori, la câteva ore de la inaugurarea acestui serviciu de subsecretarul de stat Raed Arafat.
Vrancea: Echipamente medicale donate Maternităţii din Focşani de organizaţia "Salvaţi Copiii Romania" Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat, marţi, Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, cinci echipamente medicale performante în valoare de aproximativ 25.000 de euro.
Vrancea: Haos în achiziţie de medicamente la Spitalul Judeţean, potrivit DSP Farmaciştii Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani au făcut comenzi haotice, fără solicitări din partea medicilor sau a şefilor de secţie, se arată în raportul de control al Direcţiei de Sănătate Publică discutat în şedinţa de joi a Consiliului de Administraţiei a unităţii sanitare amintite.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...
Vrancea: Dezinfecţie la o şcoală din Focşani, după ce 11 elevi au fost diagnosticaţi cu angină streptococică O operaţiune de dezinfecţie s-a efectuat, joi, la Şcoala nr. 2 'Ion Basgan' din Focşani, urmare a a faptului că medicii au diagnosticat 11 elevi cu angină streptococică.
Vrancea: În cei patru ani de la înfiinţare echipajele SMURD din judeţ au înregistrat 6.419 misiuni SMURD Vrancea a marcat miercuri patru ani de la înfiinţare, perioadă în care echipajele sale au participat la 6.419 misiuni, a declarat pentru AGERPRES locotenent colonelul Flaviu Dorel Chiscop, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Anghel Saligny.