Cele mai citite
 


Timiş: Revoluţionarii le mulţumesc medicilor care i-au salvat în decembrie 1989
duminică, 20 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Revoluţionarii din Timişoara, care au fost răniţi în zilele Revoluţiei din decembrie 1989, le-au mulţumit, vineri, medicilor care le-au salvat atunci vieţile şi care nu au ieşit din gărzi până în ianuarie 1990, transmite corespondentul AGERPRES.
Asociaţia '17 Decembrie' a răniţilor şi familiilor îndoliate le-a acordat titluri de onoare medicilor, dar şi secţiilor care au făcut posibilă salvarea lor de la moarte, mai ales că aveau interdicţie, din partea Securităţii, de a le da ajutor celor împuşcaţi în stradă. Printre cei cărora li s-a mulţumit s-au numărat şi medici vienezi care au luat la operaţie, în Austria, pe mulţi dintre răniţii grav în Revoluţie.

'Absolut toţi medicii şi toate asistentele s-au prezentat benevol la lucru, fiecare a ştiut ce are de făcut şi au încercat să-i acopere, cât au putut, pe răniţii în stradă, pentru a nu fi luaţi şi duşi la anchetă şi, ulterior, executaţi de Securitate', a declarat pentru AGERPRES unul dintre medicii timişoreni, care lucrează la Spitalul Judeţean.

Un caz aparte a fost cel al medicului Virgil Ene, acum octogenar, pe care Revoluţia l-a prins în Spitalul Municipal. El a acceptat din primul moment, cu riscul vieţii, să opereze non stop răniţii din Revoluţia de la Timişoara, rămânând în spital cinci zile şi tot atâtea nopţi pentru a salva zeci de vieţi.

'Am făcut apel şi la alţi colegi să mă ajute. Au răspuns doar o asistentă şi încă un medic chirurg. Ordinele venite de la partid erau clare: revoluţionarii împuşcaţi nu trebuiau înregistraţi, dar am dispus să fie completate foile de observaţie ale pacienţilor', a relatat chirurgul Virgil Ene, pentru AGERPRES.

Medicul a salvat 40 de vieţi, operând 'pe bandă', zeci de ore în şir, toţi pacienţii răniţi de gloanţe pe străzile Timişoarei, care au fost aduşi la spital. A terminat operaţiunea 'conspirativă' de salvare a victimelor pe 22 decembrie, când Ceauşescu a pierdut definitiv puterea. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Anchetă a Gărzii de Mediu în cazul unui depozit clandestin de deşeuri medicale Garda de Mediu Timiş a demarat o anchetă, luni, după ce a fost sesizată de mai mulţi vânători că pe un câmp de lângă Timişoara au găsit o groapă de gunoi clandestină, unde au fost aruncate deşeuri medicale.
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are nevoie de o nouă aparatură pentru radioterapie Spitalul Municipal Timişoara aşteaptă noile echipamente de radioterapie pentru pacienţii oncologici, întrucât cele aflate în uz se apropie de termenul de expirare, iar din 2017 nu va mai fi asigurată asistenţa de service, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Octavian Mazilu, manager general...
Timiş: Patronul spitalului privat "Athena", ridicat de DIICOT Patronul spitalului privat "Athena" din Timişoara, grecul Giatras Konstantinos, a fost ridicat, joi, de ofiţerii de la Crima Organizată pentru trafic de ovule, iar asistenta sa personală, doctor Carmen Ciontu, este audiată de poliţişti.
Timiş: Prefectul cere anchetă pentru bunurile dispărute din clădirea destinată Institutului Oncologic Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a sesizat organele de cercetare pentru bunurile dispărute din clădirea unde ar urma să se înfiinţeze Institutul Oncologic Timişoara (IOT).
Timiş: Monografie a Medicinei Interne, lansată la UMF de decanul de vârstă al universitarilor, Nicolae Barbu O monografie a Medicinei Interne timişorene din ultimele opt decenii a fost lansată, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara, în prezenta autorului, conf. dr. Nicolae Barbu, care a împlinit vârsta de 92 de ani.
Timiş: O sută de părinţi au refuzat vaccinarea antirujeolă în iulie; în septembrie - 13 cazuri confirmate de copii cu această infecţie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş are în evidenţe un număr de 13 cazuri confirmate de rujeolă în luna septembrie, în condiţiile în care în iulie o sută de părinţi au refuzat vaccinarea antirujeolă a bebeluşilor.