Cele mai citite
 


A(H1N1): peste 10.000 de morţi în întreaga lume, conform datelor OMS
vineri, 18 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 18 dec /Agerpres/ - Numărul deceselor provocate de noua gripă pandemică H1N1 a depăşit 10.000 de la apariţia epidemiei în primăvară, conform unui ultim bilanţ dat publicităţii vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.
'La 13 decembrie, în aproximativ 208 ţări şi teritorii din lume s-au înregistrat cel puţin 10.582 de decese din cauza virusului H1N1', se precizează într-un comunicat pe site-ul de internet al OMS.

Valul hibernal al pandemiei cu acest virus a atins vârful într-o mare parte a emisferei nordice, în special în America de Nord, continent care rămâne cel mai afectat, cu un total de 6.335 de decese. Boala continuă să se răspândească în prezent în Europa centrală şi de sud-est, precum şi în Asia. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a 14.142 de persoane /OMS/ Gripa pandemică A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane în lume de la apariţia sa în Mexic în martie/aprilie 2009, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ la Geneva, relatează AFP.
OMS: Peste 600 de decese cauzate de virusul Ebola Bilanţul epidemiei de febră hemoragică, ce este cauzată în mare parte de virusul Ebola, continuă să se agraveze, ajungând la 603 de morţi, dintre care 68 de noi decese între 8 şi 12 iulie, în trei ţări din Africa de Vest, a indicat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
Epidemia de Ebola s-a soldat cu 1.229 de morţi /nou bilanţ al OMS/ Epidemia de Ebola s-a soldat cu 1.229 de morţi, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), precizând că s-au înregistrat 84 de bolnavi suplimentari în trei zile, în pofida mobilizării internaţionale, relatează AFP şi Reuters.
Experţii OMS se vor reuni pentru a decide dacă ce era mai rău a trecut în ceea ce priveşte gripa pandemică Geneva, 11 feb /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca la sfârşitul lunii comitetul său de urgenţă pentru a determina dacă 'vârful' pandemiei de gripă H1N1 a trecut, a anunţat joi responsabilul cu pandemiile de gripă, dr. Keiji Fukuda, relatează AFP, Reuters şi AP.
Gripa A a provocat deja 5.000 de morţi, înregistrându-se aproape 415.000 de îmbolnăviri Cazurile de gripă A în lume depăşesc 414.945 de persoane, iar numărul celor care au murit din cauza virusului H1N1 este de circa 5.000, după cum a informat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Efe.
OMS: Pandemia de gripă A a luat sfârşit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi încheierea pandemiei de gripă A (H1N1), informează EFE.