Cele mai citite
 


Maramureş: SMURD, operabil din 2010
duminică, 20 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Maramureş a fost amânată pentru anul viitor.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, dr. Vasile Bodnar, a declarat, sâmbătă, că demararea activităţii SMURD mai necesită investiţii logistice, motiv pentru care s-a decis ca deschiderea oficială să aibă loc pe data de 8 ianuarie 2010.

Iniţial, staţia SMURD ar fi trebuit să funcţioneze în Maramureş din a doua jumătate a lunii decembrie, după ce în judeţ va fi trimisă şi o ambulanţă de terapie intensivă (tip C), absolut necesară derulării activităţii.

Directorul DSP Maramureş a precizat că serviciul mai are în dotare încă trei maşini de intervenţie.

'În perioada imediat următoare se va proceda la asigurarea suportului logistic şi aparaturii necesare pentru intervenţii', a precizat dr. Bodnar.

Pentru activitatea SMURD Maramureş au fost instruite 52 de persoane din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Dintre acestea, 21 vor lucra în municipiul Baia Mare, 16 în municipiul Sighetu Marmaţiei şi 15 în oraşul Vişeu de Sus.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.
Alba: SMURD Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba dispune de sâmbătă şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă, unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc.
R.Moldova: Un echipaj SMURD va activa la Chişinău O ambulanţă mobilă de terapie intensivă a fost donată de Ministerul de Interne al României Serviciului pentru Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, informează un comunicat de presă citat vineri de Radio Chişinău.
Braşov: Aniversare a 6 ani de la înfiinţarea SMURD în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare, Descarcerare (SMURD) Braşov a fost operaţionalizat la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Ţara Bârsei" în 5 septembrie 2008, până atunci ISUJ Braşov intervenind doar pentru descarcerări.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...