Cele mai citite
 


Asigurări mai bune pentru riscul de malpraxis
duminică, 20 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 20 dec /Agerpres/ - Riscul de malpraxis în România este unul real, motiv pentru care medicii au nevoie de o protecţie adecvată, susţin reprezentanţii Colegiului Medicilor din România.
În ultima perioadă, în România s-a observat o tendinţă în creştere a reclamaţiilor de malpraxis împotriva personalului medical. Din această cauză, Marsh România, lider al pieţei de brokeraj în asigurări şi consultanţă de risc, alături de Colegiul Medicilor, a decis să se implice în negocierea unei asigurări mai bune a riscului de malpraxis. Potrivit celor două instituţii, este necesar ca asigurările obligatorii încheiate de medici să ofere o acoperire mai bună a riscurilor profesiei de medic.
'Înainte de a lansa acest proiect, am studiat piaţa, condiţiile de asigurare, am aflat şi părerea medicilor şi părerea asiguratorilor şi ne-am dat seama că sunt multe aspecte care trebuie îmbunătăţite. Am decis atunci să ne implicăm şi să încercăm să rezolvăm cât mai multe dintre acestea în beneficiul medicilor. Recomandăm medicilor să se informeze cu privire la ce asigurări şi servicii cumpără. Avem deja medici care au apreciat demersul nostru şi care au înţeles riscurile profesiei alegând să se asigure pentru sume asigurate de câteva ori mai mari decât cele minime impuse. De exemplu, un medic s-a asigurat prin programul nostru pentru o sumă asigurată de circa 250.000 de euro. Nu în ultimul rând, noi credem că demersul nostru va ajuta piaţa de asigurăr i în general', a explicat Cristian Fugaciu, director general Marsh România.
'Deseori această asigurare a fost încheiată de medici formal, în grabă şi fără a analiza prea atent care sunt acoperirile şi beneficiile oferite. O acoperire cât mai bună a acestui risc este vitală în condiţiile în care cererile de despăgubire au crescut în ultima perioadă în România. Oferta Marsh este doar o opţiune pentru medici, nu este obligatorie, însă prezintă avantajul că a fost negociată de un profesionist care ne sprijină şi care se va implica şi în asistarea medicilor în cazul unei reclamaţii de la pacienţi', a detaliat prof. dr. Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Oferta Marsh poate fi accesată pe site-ul malpraxis.marsh.ro. Marsh pune la dispoziţia medicilor o linie telefonică dedicată Hotline Malpraxis 021 380 85 02.
Proiectul urmează a fi îmbunătăţit în continuare şi prin oferirea de informaţii de interes, cum ar fi: practici internaţionale cu privire la asigurarea de malpraxis, noutăţi, sfaturi privind gestionarea unei daune malpraxis.
'Dorim să creăm o comunitate de medici bine informaţi şi asiguraţi, unde să schimbăm opinii şi să împărtăşim experienţe din care să învăţăm cu toţii', a explicat Eduard Simionescu, manager Departament Asigurări Profesionale.
AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Astărăstoaie - Colegiul Medicilor va susţine logistic medicii amendaţi Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Poiana Braşov, că amenzile primite de medici în urma controalelor efectuate de Casele de Asigurări de Sănătate vor fi contestate iar CMR va susţine logistic toate...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Dr. Vasile Astărăstoaie: Ar trebui declarată stare excepţională în România din cauza plecării medicilor Preşedintele Colegilor Medicilor din România, prof.dr. Vasile Astărăstoaie, susţine că în acest moment nu ştie care este viziunea în ceea ce priveşte descentralizarea spitalelor, după ce a participat joi şi vineri la o conferinţă cu tema 'Descentralizarea şi organizarea spitalelor' care s-a desfăşurat...
V. Astărăstoaie: Colegiul Medicilor a fost înfiinţat în toate ţările pentru a proteja siguranţa pacientului - interviu Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoaie a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care a subliniat, între altele, importanţa acestei instituţii atât pentru medici, dar şi pentru pacienţi. Prof. dr. Astărăstoaie a subliniat, totodată, că reînfiinţarea...
Vasile Astărăstoaie:Doctorii ar putea să-şi dea demisia în bloc, iar medicii de familie să rezilieze contractele cu CAS Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoaie, a declarat, miercuri, la Suceava, că se impune încheierea un acord între guvernanţi şi CMR, în baza căruia să se rezolve cele nouă revendicări incluse în declaraţia Adunării Generale a CMR din martie 2012.
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.