Cele mai citite
 


Au fost înregistrate 11 decese prin hipotermie
luni, 21 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 21 dec /Agerpres/ - În perioada 13-21 decembrie, în România au fost înregistrate 11 decese prin hipotermie, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Este vorba despre o persoană din Neamţ şi câte două în Arad, Bacău, Constanţa, Prahova şi Suceava.
De asemenea, luni, în unităţile de primiri-urgenţe (UPU) se aflau, pentru îngrijiri medicale, treizeci de persoane care reprezintă cazuri sociale.
În unităţile de primiri-urgenţe nu au fost semnalate disfuncţionalităţi în acordarea asistenţei medicale de urgenţă, singurele probleme apărute fiind legate de blocarea câtorva ambulanţe în trafic, în judeţele Buzău, Brăila şi Galaţi.
'În Bucureşti, au fost înregistrate două morţi subite, persoanele de 86 şi, respectiv, 82 de ani fiind pe stradă şi la decesul lor contribuind frigul pe fondul unor afecţiuni cardiace', a declarat pentru AGERPRES, prof.dr. Dan Dermengiu, directorul Institutului de Medicină Legală 'Mina Minovici'.
Specialiştii MS reamintesc că, în aceste zile, cu temperaturi extrem de scăzute, populaţia trebuie să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea de mijloace de protecţie adecvate - căciuli, mănuşi etc.
Alte recomandări au în vedere consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume, evitarea consumului de băuturi alcoolice.
O atenţie specială trebuie acordată copiilor, respectiv aceştia să nu fie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, să se evite transportul pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.
Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.
Încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit şi evitarea utilizării instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon, a expunerii prelungite a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături, precum şi a automedicaţiei, la primele simptome de boală urmând să se adreseze medicului, reprezintă alte recomandări pentru perioadele cu temperaturi scăzute. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
MS: Şapte persoane au decedat din cauza gerului, în ultimele 24 de ore Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în ţară, în ultimele 24 de ore, din cauza condiţiilor meteorologice, numărul total al deceselor înregistrate din cauza hipotermiei severe de la avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi şi până în prezent ajungând la 86.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.