Cele mai citite
 


Mehedinţi: SMURD a devenit operaţional
luni, 21 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta-Turnu Severin, 21 dec /Agerpres/ - Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), înfiinţat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, a devenit, luni, operabil.
În cadrul SMURD vor activa două echipaje de prim ajutor formate din 24 de paramedici, care sunt dotate cu două ambulanţe tip B1, echipate cu aparatura necesară acordării serviciilor medicale de urgenţă în caz de incendii, accidente, precum şi în alte situaţii în care sănătatea sau viaţa persoanelor este în pericol.
Reprezentanta ISU Mehedinţi, Ramona Nistor, a declarat pentru AGERPRES că un echipaj va fi detaşat la Detaşamentul municipiului Drobeta-Turnu Severin, celălalt la Pichetul oraşului Strehaia.
'În perioada care urmează vom specializa şi un al treilea echipaj care va fi acreditat conform prevederilor legale şi operaţionalizat la Staţia oraşului Vânju Mare', a precizat Nistor.
Potrivit acesteia, ambulanţele repartizate SMURD mai au, în afara aparaturii medicale performante, şi sisteme de radiocomunicaţii Tetra, de telefonie celulară GSM şi de comunicare internă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Ambulanţele SMURD au intervenit anul trecut la 4.560 situaţii de urgenţă Ambulanţele de la Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman au intervenit în perioada cuprinsă între luna aprilie 2012, când a fost înfiinţat, şi sfârşitul lui decembrie la peste 4.560 de situaţii de acest fel.
Brăila: ISU inaugurează Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Făurei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va inaugura vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi, pentru AGERPRES, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila...
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.
Covasna: SMURD aniversează un an de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna aniversează un an de la înfiinţare, perioadă în care a avut aproape 2200 de intervenţii.
Teleorman: Într-o lună de la înfiinţarea sa, SMURD a avut 550 de intervenţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman a intervenit pe parcursul lunii de când a fost înfiinţat la 550 de cazuri, în urma apelurilor făcute prin 112.
SMURD a devenit operaţional în judeţul Covasna Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit operaţional începând cu data de 1 februarie şi în judeţul Covasna, iar în prima zi a avut trei intervenţii.