Cele mai citite
 


Maramureş: Caz de trichineloză descoperit în Ardusat
marţi, 22 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou caz de îmbolnăvire cu trichineloză a fost confirmat,luni, la un animal dintr-o localitate maramureşeană, respectiv comuna Ardusat, după ce săptămâna trecută au fost identificate două animale bolnave în municipiul Baia Mare şi oraşul Şomcuta Mare, potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinare Maramureş( DSVM).
Medicul veterinar Victor Pop, din cadrul DSVM , a precizat că proprietarul porcului s-a prezentat la circumscripţia veterinară numarul 1 din Baia Mare cu mostre de carne pentru analize şi că s-a constatat imediat parazitoza.
'Proba a fost trimisă imediat la Laboratorul Judeţean de Parazitologie, iar după confirmare s-au strâns toate bucăţile de carne - 140 de kilograme - pentru a fi incinerate', a declarat Pop .
Gospodarul care a pierdut astfel porcul pe care l-a tăiat pentru Crăciun are şanse să fie despăgubit.
'Există o hotărâre de guvern care a intrat în vigoare recent şi care prevede astfel de despăgubiri. Vom face o listă în situaţia în care numărul cazurilor va creşte pe care o vom trimite la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară, de unde trebuie alocate fondurile', a spus dr. Victor Pop.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: 45 de persoane care participau la un botez în Baia Mare, internate din cauza unei toxiinfecţii alimentare Cel puţin 45 de persoane dintre care trei copii au fost internaţi, duminică seară, la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare după ce au suferit o toxinfecţie alimentară.
Maramureş: SJU Baia Mare şi-a completat necesarul de medici pe aproape toate specialităţile Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală a reuşit să acopere etapizat necesarul de medici pe diferite specialităţi în urma angajărilor.
Maramureş: SJU Baia Mare, dotat cu un rotablator de Asociaţia "Prietenii Spitalului" Preşedintele Asociaţiei "Prietenii Spitalului", Romana Furtună, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă găzduită de SJU Baia Mare, că Laboratorul de angiografie şi cateterism cardiac a fost dotat cu un rotablator, aparat utilizat de medici la implantul de stent.
Maramureş: Chirurgii SJU Baia Mare au efectuat anul trecut peste 15.000 de intervenţii Peste 15.000 de intervenţii chirurgicale au fost efectuate în 2015 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, multe dintre acestea fiind în premieră, precizează un comunicat al instituţiei remis joi AGERPRES.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.