Cele mai citite
 


Mihai Şeitan: Nu se fac angajări în sectorul bugetar, în 2010
marţi, 22 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 22 dec /Agerpres/ - Salariile bugetarilor nu vor creşte în 2010, iar angajările în sectorul bugetar vor fi blocate, a declarat, marţi, ministrul desemnat pentru portofoliul Muncii, Mihai Şeitan, în audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului.
'Salariile vor rămâne la acelaşi nivel ca în acest an. Legea unitară a salarizării, ce va intra în vigoare la 1 ianuarie, va aduce salariile cele mai mici la valoarea de 705 lei', a spus Şeitan.
Pentru anul 2010 se prevede o creştere a şomajului până la 8,2 la sută, în primul semestru, ca după aceea acest nivel să scadă, susţine Şeitan, astfel încât să atingă aceeaşi cifră care se înregistra la sfârşitul anului 2009.
Disponibilizările din sectorul bugetar nu au fost discutate cu FMI, a spus acesta, dar a precizat că, 'în anul 2010, vor fi blocate angajările în sectorul bugetar'.
'Vom aplica măsuri de angajare a celor disponibilizaţi astfel în cât în 2010, 11 la sută din totalul disponibilizaţilor să-şi găsească un loc de muncă. În anul 2010 punctul de pensie nu va atinge 45 la sută din salariul mediul pe economie, deoarece ar creşte cheltuielile la buget cu două puncte procentuale, ceea ce ne duce spre un mai mare deficit bugetar. Se va introduce un nou sistem de calcul al pensiilor prin legea unitară a pensionării', a spus ministrul desemnat.
Vom afişa politicile europene de egalizare a vârstelor de pensionare, ocupându-ne mai mult de a încuraja munca şi nu nemunca, a avertizat Mihai Şeitan, subliniind că din totalul pensionarilor un milion sunt pensii pe caz de boală, cu boli care nu se regăsesc în normele medicale de pensionare. Ministrul desemnat a arătat că au fost demarate procedurile de verificare a acestor pensionări şi s-a constatat că, în unele judeţe, peste 40 la sută din aceşti pensionări nu trebuiau pensionaţi pe caz de boală. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Salariile mici şi condiţiile de muncă din spitale au provocat o hemoragie a medicilor români către UE /reportaj RTBF/ Pentru medicii români este foarte greu să-şi facă meseria, în spitalele din România echipamentele medicale fiind vechi ori chiar inexistente, personalul insuficient şi salariile mici, astfel că mulţi dintre ei sunt tentaţi să plece în ţări din nordul Europei, unde condiţiile de muncă sunt mult mai atractive...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
(Corespondenţă) Soarta reformelor în Bulgaria rămâne incertă Guvernul bulgar se află într-o situaţie destul de dificilă: Executivul a cedat recent presiunii sindicaliştilor în ceea ce priveşte reformele în sistemul de pensii şi în sănătate, dar acum nu ştie cum să-i liniştească pe angajatorii care, la rândul lor, s-au supărat că vor fi nevoiţi să plătească mai...
Gh. Ialomiţianu: Veniturile din activităţi independente vor fi impozitate ca şi salariile Veniturile din activităţi independente vor fi impozitate după regulile impozitării veniturilor din salarii, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.
Ionel Blănculescu: Strategia fiscal-bugetară 2012-2014 trebuie concretizată de un program clar şi strict de reducerea cheltuielilor bugetare Strategia fiscal-bugetară 2012-2014 nu aduce ceva nou în România, dacă nu se va concretiza într-un program proactiv care să fie aplicat rapid, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Ionel Blănculescu, preşedintele societăţii Consultanţă şi Investigaţii Financiare, fost ministru-delegat pentru coordonarea...