Cele mai citite
 


Iaşi: La spital, din cauza 'pomenii porcului'
miercuri, 23 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Opt persoane cu afecţiuni cardiace decompensate au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, din cauza mâncărurilor şi băuturii consumate din abundenţă la pomana porcului.
Tudor Arhipescu, medic în cadrul unităţii de Primire a Urgenţelor Sfântul Ioan din Iaşi, a declarat marţi că pacienţii sunt din mediul rural şi au necesitat îngrijiri medicale specializate întrucât şi-au întrerupt medicaţia pentru a putea să mănânce şi să bea la 'pomana porcului'.
În cea mai gravă stare se află, susţine medicul, un bărbat în vârstă de 64 de ani din localitatea Holboca. El a fost adus de ambulanţă cu suspiciunea de 'sindrom coronarian acut'.
'Pacientul a fost preluat imediat în UPU beneficiind de măsuri terapeutice urgente şi va rămâne internat în Clinica de Urgenţe Medicale', a explicat dr. Arhipescu.
Alţi şase pacienţi sunt cu afecţiuni digestive precum ulcer, gastroduodenite, colici biliare, pancreatite şi hemoragii digestive.
Cei de la Urgenţe recomandă atât cardiacilor, cât şi celor cu afecţiuni digestive să-şi continue medicaţia cronică şi să evite abaterile de la regimul igieno-dietetic recomandat pentru a nu ajunge la spital în loc să îşi petreacă sărbătorile de sfârşit de an alături de cei dragi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Un bucureştean a degerat în drum spre Ierbiceni Un bucureştean a ajuns, luni dimineaţa, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce a suferit degerături grave şi a îngheţat în drum spre localitatea Ierbiceni.
Iaşi: În stare gravă din cauza şamponului O femeie în vârstă de 68 de ani a fost adusă în stare gravă la?Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, la scurt timp?după ce a utilizat un şampon.
Zeci de tentative de suicid la Iaşi Aproape 30 de persoane au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi în urma tentativelor de suicid cu medicamente, substanţe toxice de uz gospodăresc şi plăgilor mutilante.
Iaşi: În stare gravă, după ce a fost muşcat de iubită Un tânăr în vârstă de 24 de ani se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce a fost muşcat de prietenă.
Iaşi: Două persoane fără adăpost, aduse la spital în stare gravă Iaşi, 25 ian /Agerpres/ - Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost adus din stradă, la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, de un echipaj al serviciului de ambulanţă, după ce a stat mai multe ore în frig.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.