Cele mai citite
 


Braşov: Intervenţiile în situaţii de urgenţă au crescut cu 128%
miercuri, 23 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciile pentru situaţii de urgenţă au intervenit în cursul anului 2009 la 3.297 de cazuri, în medie zece pe zi, înregistrând o creştere de 128% faţă de anul trecut, ca urmare a operaţionalizării Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare, Descarcerare în oraşele Făgăraş, Predeal, Victoria şi Zărneşti.
Comparativ cu 2008, intervenţiile pentru alte situaţii de urgenţă au crescut cu 76% în primele 11 luni ale acestui an, diferenţă generată de includerea misiunilor de asigurare a măsurilor specifice pe timpul evenimentelor publice de amploare care pot genera situaţii de urgenţă, relevă Raportul de activitate al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ţara Bârsei Braşov prezentat marţi.
Cea mai mare pondere a acestor intervenţii o au cele de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare - 76% -, adică 2.490 de intervenţii SMURD.
SMURD a fost solicitat, în medie, la şapte-opt cazuri pe zi, fiind asistate 2.767 de persoane, din care 2.538 adulţi şi 229 de copii.
În ceea ce priveşte incendiile, numărul acestora a scăzut faţă de anul trecut cu 5%, în schimb, a crescut cu 27% numărul arderilor necontrolate faţă de anul 2008. De asemenea, faţă de perioada similară anului trecut s-a dublat numărul intervenţiilor de limitare şi înlăturare a efectelor inundaţiilor şi a scăzut cu 17% numărul intervenţiilor de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.
Referitor la dotarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ţara Bârsei, unitatea are nevoie în acest moment de 12 autospeciale pentru a asigura la parametri optimi intervenţia în situaţii de urgenţă, având în vedere că parcul auto de care dispune în prezent este îmbătrânit, 78% dintre autovehicule având o uzură fizică avansată.
Şeful ISU, Stelian Rechiţean, a menţionat că cea mai veche autospecială funcţională se află în dotarea Detaşamentului de Pompieri Făgăraş şi este fabricată în anul 1974.
Conducerea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă i-a asigurat pe braşoveni că şi anul viitor vor interveni prompt în toate situaţiile atât pentru salvarea persoanelor, cât şi a bunurilor materiale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.
Braşov: Aniversare a 6 ani de la înfiinţarea SMURD în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare, Descarcerare (SMURD) Braşov a fost operaţionalizat la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Ţara Bârsei" în 5 septembrie 2008, până atunci ISUJ Braşov intervenind doar pentru descarcerări.
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...
Braşov: Numărul intervenţiilor ISU a crescut în 2013 cu 1,75% faţă de anul precedent Serviciile profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă au intervenit anul trecut, în judeţul Braşov, la 5.512 situaţii de urgenţă, în medie 15 intervenţii pe zi, se arată în raportul de evaluare a activităţii pe anul trecut a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Ţara Bârsei"...
Alba: Autospeciale şi ambulanţe intrate în dotarea ISU printr-un proiect cu fonduri europene Patru autospeciale cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală de 3,2 milioane de lei, au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene...