Cele mai citite
 


Primul Manifest pentru Pacienţii din România
miercuri, 23 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Manifestul pentru Pacienţii din România este primul document, redactat sub forma unei petiţii, care doreşte să vină în sprijinul tuturor pacienţilor din ţara noastră, prin implicarea tuturor actorilor din domeniul sănătăţii.
Pentru prima dată pacienţilor li se oferă posibilitatea de a participa la adoptarea deciziilor care îi afectează în mod direct. Prin intermediul acestui manifest, iniţiat de Sănătatea Media Group, se doreşte ca, începând cu anul 2010, luna martie să fie recunoscută şi declarată în mod oficial drept Luna Pacientului din România.
Manifestul va fi susţinut de o campanie naţională de informare publică, care se va realiza în parteneriat cu un lanţ de farmacii din ţara noastră.
În perioada 1-31 martie 2010, toţi clienţii farmaciilor vor primi brăţări inscripţionate cu mesajul 'Comunicare pentru sănătate. Sănătate pentru pacienţi', care reprezintă, totodată, şi sloganul Conferinţei Naţionale a Pacienţilor, eveniment ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 11-13 martie 2010.
Pentru a veni în sprijinul pacienţilor, în fiecare an, în luna martie, activităţile desfăşurate în Luna Pacientului din România vor avea o tematică specifică. Luna martie 2010 va fi dedicată copiilor bolnavi de cancer din România.
Manifestul pentru Pacienţi, conceput sub forma unei petiţii online, reprezintă un proiect inovator, care îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra condiţiei tuturor pacienţilor din ţara noastră
Pacienţii trebuie să se afle în centrul sistemului de sănătate românesc, însă cu precădere în luna martie, autorităţile statului să fie mai atente la problemele acestora. Persoane importante din domeniul sănătăţii, oameni politici, oameni cu putere de decizie, personalităţi de marcă ale societăţii româneşti, lideri din diferite domenii de activitate susţin această iniţiativă şi vor milita pentru înfăptuirea obiectivelor asumate prin Manifestul pentru Pacienţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie naţională de prevenire a cancerului de piele Peste 300 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD), vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite, pe 25 mai, cu prilejul 'Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului'.
Campanie de informare cu privire la siguranţa, calitatea şi eficienţa medicamentelor generice, lansată de APMGR O campanie naţională de informare şi educare cu privire la siguranţa, calitatea şi eficienţa medicamentelor generice a fost lansată miercuri de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), cu sprijinul Ministerului Sănătăţii (MS) şi al Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi ...
Campanie de informare privind necesitatea interzicerii fumatului în spaţiile publice, lansată la MS O campanie naţională de informare privind necesitatea interzicerii fumatului în spaţiile publice a fost lansată marţi de Asociaţia Tinerii Uniţi, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii (MS).
Gral Medical lansează o campanie naţională pentru sănătatea tiroidei Gral Medical anunţă o nouă campanie naţională pentru sănătatea tiroidei, în perioada 10 - 30 octombrie, prin care pacienţii beneficiază de reduceri la efectuarea analizelor medicale şi a ecografiei pentru tiroidă.
Campanie de informare privind prevenţia şi depistarea cancerului de sân şi col uterin Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a desfăşurat, timp de un an, o companie de educare privind prevenţia şi depistarea precoce a cancerului de sân şi de col uterin.
Proiect de cercetare: O bio-bancă de probe de la pacienţi cu cancer din România pentru analizarea factorilor de risc Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" a lansat vineri un proiect de înfiinţare a unei bio-bănci care să conţină probe biologice de la 4.300 de pacienţi români cu diferite tipuri de cancer, precum şi date demografice, clinice şi despre stilul de viaţă al acestora.