Cele mai citite
 


Neamţ: 22 de ani închisoare pentru asistenta maternală ucigaşă din Bistriţa
miercuri, 23 decembrie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenta maternală Marcela Lucreţia Făgărăşan a fost condamnată marţi de judecătorii Tribunalului Neamţ la 22 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi timp de nouă ani după executarea pedepsei principale, pentru că a maltratat şi ucis un copil de patru ani şi şapte luni pe care îl va avea în plasament.
Magistraţii au hotărât schimbarea încadrării faptei din omor calificat, vătămare corporală gravă şi rele tratamente aplicate minorului în omor deosebit de grav.
Judecătorii au mai decis marţi ca asistenta maternală ucigaşă să achite către Maria Sunita Rostaş, mama victimei, suma de 15.000 lei, reprezentând daune materiale şi suma de o sută de mii de lei reprezentând daune morale. La această sentinţă condamnata poate face apel în termen de zece zile.
Asistenta maternală Marcela Făgăraşan a fost arestată preventiv în data de 21 august 2008, fiind acuzată iniţial de omor calificat, vătămare corporală gravă şi rele tratamente aplicate minorului.
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, medicii legişti au descoperit la autopsierea cadavrului lui Lucian Rostaş, aflat în plasament la inculpată, că băiatul avea în sânge o alcoolemie de unu la mie. Lucian, care se afla în grija Lucreţiei Făgăraşan de la 1 martie 2007, a murit în data de 20 august 2008, după ce a fost bătut, lovit cu capul de cadă şi obligat să înghită alimente, ceea ce a dus la asfixierea sa.
Asistenta maternală a încercat să-şi ascundă crima, spunând echipajului de la Ambulanţă pe care l-a chemat abia a doua zi după faptă că Lucian căzuse de pe bicicletă.
În urma autopsiei, medicii legişti au stabilit că Lucian fusese maltratat constant în ultimele luni de viaţă, prezentând urme de arsuri cu ţigara, leziuni produse cu pumnul sau palma, lovire cu foarfeca, zgâriere cu unghiile, toate aceste răni fiind neglijate şi suprainfectate.
De asemenea, s-a constatat că băiatului îi fuseseră detaşate parţial anumite părţi anatomice.
Notare
Comentarii
de Ingrozitor!!!
Cum poate fi cineva atat de crud! Sa arzi un copil de 4 (!!!) ani cu tigara si sa-l chinuiesti atat de groaznic!!!
Incredibil...si mai este si femeie, posibila mama?!!!!
Ce fiara este asta?
Cuvintele mele nu pot reflecta destul cat sunt de dezamagita...
Fiecare copil este un ingeras, are nevoie de noi cei maturi sa-i ocrotim, ingrijim si in primul rand sa-i iubim. Cuvantul cheie IUBIREA nu il poate oricine intelege.
Of, Doamne!... Dumnezeu sa-l ierte pe copilas (si-a ales acolo sus o cumplita soarta-cine stie ce avea de platit saracutul) dar si pe acea sora medicala, sa-i aduca iubirea in inima-i de gheata din nou.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Peste 4.000 de intervenţii cod roşu pentru Serviciul de Ambulanţă, în 2012 Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud a intervenit, în cursul anului trecut, la peste 4.000 de cazuri medicale cod roşu, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii, numărul reprezentând aproape 18% din totalul solicitărilor la care au răspuns echipajele medicale.
Bistriţa-Năsăud: Donaţii germane destinate Spitalului Judeţean şi Direcţiei pentru Protecţia Copilului Asociaţia Internationales Bildungs-und Sozialwerk e.V. din Germania, cu care Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud are o colaborare de peste zece ani, a donat, marţi, o ambulanţă şi un microbuz care vor ajunge în parcul auto al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, respectiv al Direcţiei pentru Asistenţă...
UPDATE Bistriţa-Năsăud: Trei fetiţe lovite în plin de un şofer de 21 ani pe DN 17 Fetiţa de 13 ani care a intrat în stop cardio-respirator după ce a fost lovită, duminică seara, de o maşină pe DN 17, alături de alte două minore, a fost stabilizată de către medici şi dusă la Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii...
Bistriţa-Năsăud: O bătrână a fost lovită de ambulanţă pe trecerea de pietoni Bistriţa, 12 feb /Agerpres/ - O femeie de 63 de ani a fost lovită, vineri, pe o trecere de pietoni din municipiul Bistriţa de o maşină a ambulanţei, care transporta un pacient.
Bistriţa-Năsăud: Aproximativ 60 de persoane au votat la spital, în arest sau penitenciar în municipiul Bistriţa Aproximativ 60 de persoane cu domiciliul în municipiul Bistriţa, care fie se află internate în spital, fie sunt arestate ori încarcerate la Penitenciar, au decis să îşi exercite dreptul de vot în cadrul alegerilor locale de duminică, potrivit datelor comunicate AGERPRES de Biroul Electoral Municipal...