Cele mai citite
 


Medic indian condamnat la închisoare pentru o mită de 50 de cenţi, primită în urmă cu 24 de ani
miercuri, 4 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

New Delhi, 4 feb /Agerpres/ - Un tribunal indian l-a condamnat pe un medic în vârstă de 75 de ani la închisoare pentru că a primit mită în valoare de jumătate de dolar în urmă cu un sfert de secol, au anunţat miercuri autorităţile, citate de Reuters.

Poliţia indiană federală l-a prins în flagrant pe Balgovind Prasad primind 25 de rupii (51 de cenţi) din partea unui măturător în 1985, pentru a elibera un certificat medical fals.

Cazul a trenat timp de mai mulţi ani, iar în cele din urmă Prasad a fost condamnat, în 1992, la un an de închisoare. Ulterior a fost însă eliberat, după ce a făcut recurs.
Marţi, o instanţă superioară din statul Bihar, estul Indiei, a redus sentinţa de un an la trei luni, argumentând că mita a fost prea mică, dar a dispus poliţiei încarcerarea medicului, întrucât acesta s-a făcut vinovat de comiterea infracţiunii de luare de mită.
”Cazul trenează de mult timp, iar suma primită drept mită a fost foarte mică, aşa că Prasad a sperat că va obţine o suspendare a executării pedepsei din partea curţii. Dar toate acuzaţiile împotriva lui au fost dovedite”, a declarat procurorul Vipin Kumar Sinha.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liban: o revistă ("Jasad") ridică vălul de pe subiecte privind sexualitatea, tabu în cultura arabă Beirut, 8 aprilie /Agerpres/ - O revistă lansată recent, în Liban, a decis să ridice vălul ce acoperă subiecte tabu în cultura arabă precum masturbarea ori homosexualitatea, în pofida reacţiilor de protest ale unor oficiali, informează luni AFP.
Chirurgia "luminată" - un nou tip de chirurgie împotriva cancerului Londra, 27 aprilie /Agerpres/ - O echipă de oameni de ştiinţă de la University of California din San Diego, a anunţat că a reuşit să eficientizeze procesul chirurgical în cazul bolnavilor de cancer prin crearea unei hărţi luminoase a ţesutului tumoral, astfel încât acesta să poată fi extras în totalitate...
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.
Tot mai multe spitale americane îşi reduc serviciile şi concediază personal Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Multe din spitalele din Statele Unite ale Americii sunt nevoite, din cauza dificultăţilor financiare cauzate de recesiunea economică, să reducă din serviciile oferite pacienţilor şi să concedieze personal medical, după ce deja au efectuat restructurări bugetare în...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Stare de urgenţă în SUA din cauza gripei porcine Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Statele Unite ale Americii au declarat duminică ”stare de urgenţă sanitară” din cauza gripei porcine şi au anunţat măsuri de verificare ce vor viza persoanele care se vor prezenta la frontiere provenind din ţări atinse de virus, potrivit ministrului pentru securitatea...