Cele mai citite
 


Donaţie pentru Institutul Clinic de Boli Digestive Fundeni
miercuri, 23 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hepatita
 

Institutul Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni a primit o donaţie constând în produse indispensabile activităţii medicale de la DuPont România, filială a companiei cunoscute la nivel internaţional pentru calitatea şi durabilitatea produselor sale.

Compania a donat Institutului Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni o serie de produse indispensabile activităţii medicale precum: gel antiseptic - gel tixotrop hidroalcoolic folosit pentru spălarea igienică şi dezinfecţia chirurgicală a mâinilor; halate chirurgicale sterile, care asigură protecţie optimizată şi confort; câmpuri de incizie 195x160 cm, dintr-o ţesătură medicală fină la atingere, cu permeabilitate excelentă pentru aer, care oferă o ventilaţie optimă, maleabilitate ridicată şi grad înalt de impermeabilitate.
La eveniment au fost prezenţi prof. dr. Irinel Popescu, director general al Institutului Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni, Doina Hrehoreţ, medic chirurg, şi Vasile Iosif, director general DuPont România, precum şi alţi reprezentaţi ai companiei.
'Unul dintre principiile fundamentale ale companiei DuPont este acela de a ajuta societatea în care îşi desfăşoară activitatea. În acest sens ne implicăm în viaţa comunităţii locale ajutând-o atât cu produse, cât şi desfăşurând diferite activităţi pe care angajaţii companiei le prestează în folosul societăţii. Ştim că Institutul Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni are un personal medical de excepţie care, sub conducerea domnului profesor doctor Irinel Popescu, realizează miracole în fiecare zi salvând vieţi' - a declarat Vasile Iosif.
Pof. dr. Irinel Popescu a deschis discuţia despre posibilitatea unei colaborări pe perioadă îndelungată între compania DuPont şi Institutul Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni. Propunerea a fost primită cu interes de directorul general al companiei, urmând ca cele două părţi să stabilească o întâlnire pentru a pune la cale un plan concret de susţinere a institutului.
De-a lungul celor cinci ani de când este prezent în România, DuPont a iniţiat mai multe activităţi de acest gen. În urmă cu patru ani, unul dintre spitalele din Bucureşti a beneficiat de un sprijin constând în mănuşi chirurgicale şi dezinfectanţi.
În anul 2006, compania a donat materiale pentru protecţia acoperişurilor şi a pereţilor iar acum doi ani a renovat o clasă dintr-o şcoala din satul Perinei, judeţul Vaslui. De asemenea, compania a contribuit cu peste 12.500 de dolari pentru achiziţionarea a 16 computere, imprimante şi instalaţii pentru conexiuni la internet pentru aceeaşi şcoală.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cristian Gheorghe: ICBDTH Fundeni este decis să-şi continue activitatea începută Institutul Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic (ICBDTH) Fundeni urmează tendinţele actuale privind crearea de centre de vârf, înalt specializate, care desfăşoară coordonat şi sincron activitatea clinică (îngrijire pacienţi), de cercetare clinică şi fundamentală, activitatea didactică universitară...
Transplant de ficat la un pacient cu cancer, în premieră, la Institutul Fundeni Prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Boli Digestive şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a efectuat în premieră în ţara noastră un transplant hepatic la un pacient de 46 de ani, care are cancer colorectal cu metastaze hepatice.
Prof.dr. Irinel Popescu: Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaşte un moment de dezvoltare fără precedent (interviu) Programul de transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni a cunoscut anul acesta o dezvoltare fără precedent, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din institut, preşedinte al Academiei de Ştiinţe...
Institutul Clinic Fundeni, reorganizat Ministerul Sănătăţii (MS) a decis desfiinţarea unor institute de pe platforma Fundeni şi reorganizarea acestora într-un singur institut, informează Biroul de presă al MS.
Lucrările la Centrul de Excelenţă în Medicina Translaţională au fost inaugurate joi la Institutul Clinic Fundeni Lucrările la Centrul de Excelenţă în Medicina Translaţională au fost inaugurate joi la Institutul Clinic Fundeni, cu prilejul împlinirii a 55 de ani de activitate a instituţiei medicale, în prezenţa ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.
Prof. dr. Irinel Popescu: I.C. Fundeni va avea un centru de excelenţă în medicina translaţională Profesorul doctor Irinel Popescu a declarat miercuri cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni că în aproximativ un an şi jumătate, doi ani institutul va avea un centru de excelenţă în medicină translaţională.