Cele mai citite
 


Prahova: Peste 6.000 de urgenţe, gestionate de ISU în acest an
miercuri, 23 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Şerban Cantacuzino' Prahova a prezentat marţi bilanţul pe acest an, potrivit căruia echipajele ISU au intervenit la 6.104 situaţii de urgenţă înregistrate în judeţ.
Echipajele SMURD, operaţionale în şapte zone pe teritoriul judeţului Prahova, au intervenit la 4.558 cazuri, îndeosebi pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă. În timpul acestor acţiuni au fost asistate 3.804 persoane, 1.480 fiind preluate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti, iar 167 victime au fost declarate decedate.
În cursul acestui an s-au produs 482 incendii, 382 la persoane fizice, 78 la societăţi comerciale, nouă la consilii locale, cinci la instituţii publice, alte cinci la ocoale silvice şi trei la asociaţii de locatari.
Cel mai grav incendiu produs în acest an a fost, în luna aprilie, în comuna Floreşti, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică a Persoanelor Adulte cu Handicap, cauzat de efectul termic al curentului electric. Au fost evacuate şi salvate 33 persoane din pavilionul afectat, au fost protejate clădirile învecinate şi bunuri materiale estimate la o valoare de aproximativ un milion de lei.
În cursul anului 2009 s-au înregistrat cele mai multe intervenţii ale pompierilor ca urmare a igienizării terenurilor fără respectarea măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor, fiind înregistrate 289 arderi necontrolate. Dintre acestea 242 au fost arderi de vegetaţie uscată, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 700 de hectare de teren. Cele mai multe intervenţii au avut loc în localităţile Urlaţi, unde suprafaţa afectată de incendii a fost de peste 55 de hectare, Apostolache şi Ceptura, cu o suprafaţă de 48 hectare şi, respectiv, 47 de hectare de vegetaţie uscată.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008, în anul 2009 s-a înregistrat o scădere a numărului de incendii de la 516 la 457.
Pompierii prahoveni au intervenit în acest an şi în cazul alunecărilor de teren care au înregistrat o evoluţie negativă pe teritoriul judeţului Prahova, provocând pagube materiale importante, izolarea mai multor gospodării şi devieri ale cursurilor de apă.
La Ariceştii Zeletin s-a constatat că, din cauza ploilor abundente din lunile ianuarie-martie, au fost reactivate alunecările de teren din zece zone, care au afectat suprafeţe de teren de aproximativ 40 hectare, precum şi DJ 233, pe o lungime de aproximativ 500-600 m.
De asemenea, în localitatea Bertea, tot în luna martie s-a reactivat o alunecare de teren, care a blocat total DJ 101 T, drum de acces către satul Lutul Roşu. Alunecarea de teren se manifesta pe o lungime de aproximativ 1.500 metri. Fenomenul are o evoluţie negativă, iar măsurile adoptate au un caracter temporar, fiind amenajat provizoriu un drum de acces către satul Lutul Roşu, prin albia pârâului Bertea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: 28 de persoane transportate la spital şi cinci morţi în accidentul de pe DN 1 Ploieşti, 5 feb/ Agerpres/- Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 28 au fost transportate la spital după ce un autocar în care se aflau 33 de oameni a intrat în coliziune, pe DN 1, la Strejnic, cu o autobasculantă încărcată cu nisip, din primele cercetări reieşind că de vină pentru producerea...
Prahova: Alimentarea cu apă din sursa contaminată, oprită total la Breaza; ISU asigură apa potabilă Ploieşti, 15 feb/ Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova şi operatorul Hidro Prahova continuă să asigure transportul de apă potabilă cu cisterne în oraşul Breaza, în condiţiile în care autorităţile au oprit total alimentarea cu apă din sursa contaminată cu bacteria Clostridium...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
UPDATE Prahova: 30 de răniţi în accidentul de pe DN 1; 5 persoane decedate până acum Ploieşti, 5 feb /Agerpres/- Un număr de aproximativ 30 de persoane au fost rănite în accidentul care avut loc, vineri dimineaţă, pe DN 1, la Strejnic, până la acest moment fiind înregistrate cinci decese, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, Daniel Nicolae...
Prahova: Prinţul Paul va fi externat de la Spitalul Judeţean Ploieşti unde a fost internat cu afecţiuni cardiace Prinţul Paul va fi externat joi de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, unde s-a prezentat cu o zi în urmă, acuzând afecţiuni cardiace, întrucât starea de sănătate a acestuia s-a ameliorat, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Andrei Ilinca.
Prahova: Un motociclist a murit şi alte trei persoane au fost rănite într-un accident rutier pe DN 1 O persoană a murit şi alte trei au fost rănite în urma unui accident rutier care a avut loc, luni, pe DN 1, la km 74, în zona localităţii prahovene Băicoi, în acest eveniment fiind implicate două autoturisme şi o motocicletă.