Cele mai citite
 


Bolnavii de Alzheimer canadieni, urmăriţi prin satelit
miercuri, 23 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Montreal /Canada/, 23 dec /Agerpres/ - Poliţia canadiană din Montreal /SPVM/ studiază posibilitatea de a oferi brăţări GPS persoanelor care suferă de maladia lui Alzheimer, sperând că astfel le vor ameliora securitatea, informează AFP

Întrucât funcţiile cerebrale ale acestora slăbesc treptat, manifestându-se mai întâi prin tulburări de memorie, bolnavii pleacă de acasă fără să se mai poată întoarce la domiciliu şi riscă să sufere de foame şi frig fără să poată măcar să solicite ajutor.

'Pentru noi, prioritară este securitatea populaţiei. În cazurile în care unii cetăţeni sunt declaraţi dispăruţi din cauza maladiei Alzheimer, se doreşte o intervenţie cât mai rapidă cu scopul de a-i regăsi pe aceşti oameni', a explicat presei responsabilul strategiilor de acţiune cu comunitatea, Daniel Rousseau.

Potrivit Societăţii Alzheimer din Montreal, o persoană care suferă de această boală are o şansă din două să se rănească sau chiar să moară dacă nu este găsită în două ore după dispariţie. De altfel, măsura a fost luată în discuţie de poliţia canadiană după ce luna trecută, la Montreal, o femeie de 73 de ani, afectată de maladia lui Alzheimer, a fost găsită moartă în zăpadă, după trei zile de căutări.

SPVM studiază în prezent costurile unei astfel de iniţiative, precum şi aspectele ei etice şi juridice. Brăţările GPS sunt utilizate în special pentru verificarea deplasărilor deţinuţilor aflaţi în libertate condiţionată.

Brăţările GPS /Global Positioning System/ permit precizarea locului unde se află purtătorii lor datorită unui sistem de poziţionare prin sateliţi.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie (studiu) Boala Alzheimer nu debutează mereu cu tulburări de memorie, tristeţea, iritabilitatea şi somnolenţa fiind uneori simptome care preced maladia, se arată într-un studiu desfăşurat în 34 de centre de depistare americane şi preluat de lefigaro.fr.
Forma genetică a bolii Alzheimer poate fi prevăzută cu 10-20 de ani înaintea apariţiei primelor simptome Unele modificări biologice măsurabile şi-ar face apariţia cu 10-20 de ani înaintea primelor tulburări de memorie la persoanele afectate de o formă foarte rară, genetică, a bolii Alzheimer, potrivit cercetărilor prezentate miercuri la Paris, menţionate de AFP.
Sforăitul şi apneea de somn pot provoca serioase tulburări de memorie (studiu) Sforăitul puternic şi apneea de somn (întreruperea respiraţiei în timpul somnului) ar putea provoca tulburări de memorie şi un declin cognitiv prematur, arată un nou studiu apărut în publicaţia medicală Neurology, preluat de lapresse.ca.
De ce consumul de canabis produce tulburări de memorie Nu este prima dată când auzim că a fuma un joint /ţigară cu marihuana/ afectează capacitatea memoriei, acum se ştie şi de ce. Potrivit unui studiu realizat de Andrés Ozaita pentru Laboratorul de Neurofarmacologie de la Universitatea Pompeu Fabra pierderea memoriei asociată consumului de canabis este...
DOCUMENTAR: Alois Alzheimer, 100 de ani de la moarte Boala Alzheimer, afecţiune neurodegenerativă progresivă, care afectează celulele creierului şi pe cele ale coloanei vertebrale, cauzând un proces de deteriorare progresivă a funcţiilor cognitive (atenţia, percepţia, memoria, etc.), a fost pentru prima dată descrisă de către psihiatrul şi neuropatologul...
Conf.dr. Cătălina Tudose: Se impune un plan naţional pentru Alzheimer În România, spre deosebire de ţările europene, boala Alzheimer nu beneficiază de niciun fel de servicii de îngrijire comunitară, rămânând 'încremenită' în aceeaşi situaţie ca în secolul trecut, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Cătălina Tudose, presedinta Societăţii Române Alzheimer...