Cele mai citite
 


Celulele stem pot vindeca orbirea
joi, 24 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tratament pe bază de celule stem, brevetat de o echipă de medici din Newcastle, a avut ca rezultat redobândirea vederii pentru opt pacienţi care orbiseră la unul dintre ochi, informează Financial Times.
'Acest tratament mi-a schimbat viaţa,' a declarat unul dintre pacienţi, Russell Turnbull, care şi-a pierdut vederea cu ochiul drept în urma unei încăierări în urmă cu 15 ani.

Noul tratament dezvoltat de North East England Stem Cell Institute implică realizarea unei mici biopsii a corneii ochiului sănătos al pacientului şi apoi multiplicarea celulelor stem extrase într-o cultură de laborator. Apoi celulele mature sunt transplantate ochiului afectat, restaurând corneea distrusă.

'Acest tratament mi-a îmbunătăţit vederea la ochiul drept de la 10% la 90%, şi mai mult decât atât, mi-a dispărut şi durerea şi sensibilitatea la lumină la acest ochi', a mai declarat Russell Turnbull, 38 de ani.

Acest tratament poate ajuta şi miile de oameni care suferă din cauza cecităţii parţiale sau totale provocată de diferite maladii sau accidente suferite la nivelul corneii.

Sajjad Ahmad, omul de ştiinţă care a coordonat studiul care a dus la obţinerea acestui nou tratament, susţine că succesul acestui tratament este bazat pe faptul că sunt folosite propriile celule stem ale pacientului pentru vindecarea sa.

Însă acest tratament este dependent de existenţa unui ochi sănătos de la care să fie extrase celulele stem şi poate trata doar cecitatea provocată de afecţiuni ale corneii, neavând nici un rezultat în cazul cecităţii provocată, spre exemplu, de probleme ale retinei, aşa cum ar fi degenerarea maculară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Celulele stem au potenţialul de a vindeca o afecţiune oculară care poate duce la orbire Un prim pacient a fost tratat în Marea Britanie în cadrul unui studiu de pionierat referitor la un nou tratament derivat din celulele embrionare stem destinat pacienţilor cu o afecţiune care poate provoca orbirea, informează agenţia Reuters.
Injectarea de celule stem în creier, o nouă metodă de recuperare pentru victimele accidentelor vasculare cerebrale Pacienţii care au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC) şi au rămas ţintuiţi în scaunul cu rotile pot merge din nou după ce primesc un tratament experimental ce constă în injectarea în creier a unei soluţii care conţine celule stem. Pacienţii care fac parte dintr-un mic grup de voluntari pentru...
Oamenii de ştiinţă pot utiliza celule stem pentru regenerarea corneei Oamenii de ştiinţă au dezvoltat o nouă tehnică de regenerare a corneei umane, apelând la nişte molecule trasor prin intermediul cărora au putut să identifice celulele stem oculare, care sunt capabile de regenerare, informează BBC, preluând un articol publicat de revista Nature.
Oamenii de ştiinţă dezvoltă 'embrioane de ochi' în laborator Grefa de ochi a mai făcut un pas înainte, după ce o echipă de oameni de ştiinţă a reuşit să 'crească' pentru prima dată o retină în laborator. Cercetătorii au fost uimiţi când celulele stem dintr-un flacon de teste s-au organizat spontan într-o structură complexă care seamănă cu un embrion de ochi în...
Cadavrele umane pot deveni preţioase surse de celule stem Imediat după instalarea morţii clinice, viaţa nu părăseşte complet trupul, iar o parte dintre celulele care rămân în viaţă pot fi recoltate şi apoi pot fi readuse la starea de celule stem, stare în care se pot respecializa în orice tip de celule din organsimul uman, conform unui nou studiu, transmite...
Celulele stem sunt soluţia şi pentru tratarea calviţiei Pentru prima oară oamenii de ştiinţă au reuşit să folosească celule stem pluripotente pentru a obţine celule care să genereze noi foliculi de păr, conform unui material publicat de CNET.com.