Cele mai citite
 


Criza economică: Nu tăiaţi cheltuielile pentru sănătate ! '' /Banca Mondială şi OMS/
vineri, 6 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Geneva, 6 feb /Agerpres/ - Banca Mondială şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ au făcut apel joi la ţările în curs de dezvoltare şi la donatori să nu-şi reducă din cheltuielile pentru sănătate şi din ajutoarele lor, în pofida crizei mondiale, relatează din Geneva AFP.

''Această criză financiară ar putea compromite progresele obţinute în lupta din domeniul sănătăţii în ultimele decenii, în afară de cazul în care menţinem direcţia în ce priveşte ajutorul pentru dezvoltare şi cheltuieli de sănătate'', a declarat Joy Phumaphi, vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru dezvoltare umană şi fost ministru al sănătăţii din Botswana, pe marginea unei reuniuni la Geneva privind sănătatea.

''Riscul este de a ne alege cu 'vieţi pierdute şi ani pierduţi' când ţările sau donatorii fac reduceri în domeniul sănătăţii, deoarece aceasta poate lua între cinci şi zece ani pentru ca sistemele de sănătate să ajungă la nivelul de dinainte de criză'', a adăugat dna Phumaphi.
Reuniunea, organizată de Parteneriatul internaţional pentru sănătate /PIS/, reuneşte miniştri, actori mondiali din domeniul sănătăţii şi organizaţii neguvernamentale.
PIS este o iniţiativă lansată în 2007 de către Banca Mondială şi OMS pentru accelerarea instaurării unor sisteme de sănătate eficiente în ţările partenere. În 2009, 14 ţări erau partenere ale PIS, majoritatea din Africa, inclusiv Etiopia.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liban: o revistă ("Jasad") ridică vălul de pe subiecte privind sexualitatea, tabu în cultura arabă Beirut, 8 aprilie /Agerpres/ - O revistă lansată recent, în Liban, a decis să ridice vălul ce acoperă subiecte tabu în cultura arabă precum masturbarea ori homosexualitatea, în pofida reacţiilor de protest ale unor oficiali, informează luni AFP.
Chirurgia "luminată" - un nou tip de chirurgie împotriva cancerului Londra, 27 aprilie /Agerpres/ - O echipă de oameni de ştiinţă de la University of California din San Diego, a anunţat că a reuşit să eficientizeze procesul chirurgical în cazul bolnavilor de cancer prin crearea unei hărţi luminoase a ţesutului tumoral, astfel încât acesta să poată fi extras în totalitate...
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.
Tot mai multe spitale americane îşi reduc serviciile şi concediază personal Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Multe din spitalele din Statele Unite ale Americii sunt nevoite, din cauza dificultăţilor financiare cauzate de recesiunea economică, să reducă din serviciile oferite pacienţilor şi să concedieze personal medical, după ce deja au efectuat restructurări bugetare în...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Stare de urgenţă în SUA din cauza gripei porcine Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Statele Unite ale Americii au declarat duminică ”stare de urgenţă sanitară” din cauza gripei porcine şi au anunţat măsuri de verificare ce vor viza persoanele care se vor prezenta la frontiere provenind din ţări atinse de virus, potrivit ministrului pentru securitatea...