Cele mai citite
 


Reducerea glucozei din alimentaţie încetineşte îmbătrânirea şi protejează împotriva cancerului
duminică, 27 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reducerea aportului caloric, în special sub forma glucozei, ajută la extinderea vieţii în celulele umane şi la accelerarea morţii celulelor care pot deveni canceroase, conform unui nou studiu preluat de agenţia de presă ANI.
Descoperirea, făcută de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Alabama, ar putea duce la dezvoltarea unor medicamente şi tratamente care să încetinească procesul de îmbătrânire şi prevenirea cancerului.

'Sperăm că aceste studii vor ajuta la îmbunătăţirea tratamentelor de prevenire a cancerului, cât şi a multor alte boli legate de îmbătrânire, prin controlarea aportului caloric în anumite tipuri de celule', a declarat Trygve Tollefsbo, unul dintre autorii lucrării ştiinţifice.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au folosit celule normale prelevate din plămâni şi celule precanceroase, aflate la primul stadiu de formare a cancerului.

Ambele seturi de celule au fost crescute în laborator şi au primit nivele diferite (normal şi redus) de glucoză (zahăr).

A reieşit că celulele normale trăiesc mai mult şi că multe dintre cele precanceroase au murit, după ce au primit un nivel scăzut de glucoză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Produsele lactate, legumele şi peştele gras, printre alimentele care ajută la păstrarea sănătăţii vederii O alimentaţie adaptată vârstei şi activităţii desfăşurate poate poate preveni sau amâna apariţia unor boli ale vederii, cauzate de îmbătrânire. Se ştie că sănătatea depinde nu numai de calitatea alimentaţiei, ci şi de starea ochilor la o vârstă avansată, unele substanţe putând încetini îmbătrânirea ochiului...
Pentru evitarea depresiei se recomandă o alimentaţie săracă în zaharuri şi bogată în fibre (studiu) O alimentaţie cu un index glicemic ridicat face să crească riscul instalării unei depresii, asociere pusă în evidenţă de o echipă americană de specialişti de la mai multe universităţi, relatează passionsante.be.
Suplimentele de vitamine scurtează viaţa (experţi) Eventualele beneficii şi prejudicii pentru sănătate ale suplimentelor de vitamine fac obiectul unor polemici de mai mult timp. Unii experţi consideră că produsele alimentare din zilele noastre nu ne pot furniza cantitatea necesară de oligoelemente şi se impune consumul unor suplimente de vitamine în...
Şi sarea, nu numai zahărul, joacă un rol în diabet (studiu) Şi sarea - nu numai zahărul - joacă un rol în diabet, potrivit unor cercetători francezi care au ajuns la această concluzie ocupându-se de chirurgia obezităţii, relatează AFP.
Cartofii, 'scut' împotriva cancerului la stomac (studiu) Pentru prevenirea cancerului la stomac, legumele albe, printre care cartofii, ar constitui un scut extrem de eficient în acest sens, conform unui studiu realizat de cercetători chinezi, relatează marţi metronews.fr.
Îndulcitorii artificiali ar putea creşte riscul de diabet (studiu) Îndulcitorii artificiali, folosiţi în ultimii ani pe scară largă ca mijloace de prevenire a obezităţii şi diabetului, ar putea determina schimbări metabolice şi contribui la agravarea riscurilor de diabet, arată un studiu publicat miercuri şi preluat de AFP.