Cele mai citite
 


Mehedinţi: Doar 81 eleve vaccinate împotriva cancerului de col uterin
duminică, 27 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Din cele 1.060 doze vaccin contra virusului HPV, distribuite medicilor din şcoli, doar 81 au fost utilizate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Aurel Borugă.
Potrivit sursei citate, această situaţie este cauzată de faptul că părinţii elevelor din clasele şase şi şapte din unităţile de învăţământ din Mehedinţi nu au permis vaccinarea acestora în scopul prevenirii apariţiei cancerului de col uterin.

'La nivelul judeţului avem un număr de 2.787 fetiţe. În perioada care urmează vom demara o intensă campanie de informare astfel încât părinţii să nu mai refuze vaccinarea. De asemenea, vom extinde imunizarea şi la alte categorii de fete', a precizat Borugă.

Conform unei statistici a Ministerului Sănătăţii, Romania se situează pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea la femei din cauza cancerului de col uterin, cu un ritm de şase ori mai mare decât în celelalte ţări europene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Dezinteres faţă de vaccinarea împotriva HPV Drobeta Turnu Severin, 25 ian /Agerpres/ - Doar 119 fetiţe din cele 2.787 din judeţul Mehedinţi cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani au fost imunizate împotriva cancerului de col uterin, de la începutul campaniei de vaccinare la mijlocul semestrului al doilea al anului 2009.
Mehedinţi: Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, distribuit Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat, joi, acţiunea de distribuire a vaccinului contra virusului HPV, a declarat pentru AGERPRES directorul adjunct pe probleme de epidemiologie, Marinică Stoian.
Mehedinţi: Peste 2.000 de doze de vaccin contra cancerului de col uterin, expirate Drobeta-Turnu Severin, 4 mar /Agerpres/ - Directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, a declarat vineri pentru AGERPRES că 2.200 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin au fost scoase din uz şi vor fi denaturate în perioada care urmează.
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...
Iaşi: A început vaccinarea anti HPV Autorităţile sanitare ieşene au început campania de imunizare a elevelor de clasa a VI-a şi a VII-a împotriva cancerului de col uterin.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.