Cele mai citite
 


Poluarea măreşte riscul de pneumonie pentru persoanele în vârstă
duminică, 27 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii în vârstă care sunt expuşi la niveluri ridicate de poluare timp de cel puţin un an, întâmpină un risc dublu de a se îmbolnăvi de pneumonie, conform unui studiu realizat de cercetători canadieni, informează Associated Press.
'Noi susţinem că o expunere îndelungată la un grad ridicat de poluare a aerului poate mări riscul persoanelor în vârstă de a se îmbolnăvi de pneumonie, afectând sistemul imunitar specializat pentru a proteja plămânii împotriva agenţilor patogeni ', a precizat coordonatorul acestui studiu, Dr. Mark Loeb de la McMaster University din Ontario.

Acest studiu a fost realizat pe 365 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani din Hamilton, Ontario, care au fost spitalizate cu diagnosticul de pneumonie între 2003 şi 2005. Cercetătorii au măsurat nivelul indicatorilor de pluare din sângele acestor pacienţi şi l-au comparat cu cel al persoanelor în vârstă care nu aveau pneumonie.

Rezultatele acestui studiu vor fi publicate în numărul din 1 ianuarie al revistei American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Autorii studiului au descoperit faptul că expunerea la agenţi poluanţi din aer timp mai îndelungat de un an, dublează riscul de îmbolnăvire de pneumonie.

'Având în vedere larga expunere a populaţiei la factorii poluanţi din aer, rezultatele acestui studiu ilustrează cât de important este impactul asupra sănătăţii pe care o astfel de expunere îndelungată îl presupune. De asemenea, acest studiu subliniază importanţa monitorizării emisiilor de gaze poluante ale autoturismelor, având în vedere faptul că nivelul de dioxid de azot (NO2) din atmosferă provine în mod predominant din trafic', a mai comentat Dr. Mark Loeb.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În timpul vârfurilor de poluare, numărul cazurilor de AVC creşte semnificativ (studiu) În timpul vârfurilor de poluare, numărul cazurilor de accident vascular cerebral (AVC) creşte semnificativ, arată un studiu realizat de cercetători scoţieni de la Universitatea din Edinburgh, publicat în British Medical Journal şi preluat de passionsante.be.
Creierul este conectat la sistemul imunitar printr-o serie de vase limfatice, conform unui nou studiu O echipă de cercetători din Statele Unite a anunţat descoperirea unor noi vase limfatice în organism, care conectează creierul la sistemul imunitar, conexiune despre care anterior se credea că nu există, conform unui material publicat de site-ul sciencealert.com.
Cercetători americani propun o metodă pentru a reduce prezenţa bacteriei E.coli în alimente Un grup de cercetători americani a descoperit că utilizarea unui bactericid în procesarea alimentelor poate ajuta la reducerea prezenţei bacteriei E.coli, potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) şi citată de...
Viermii intestinali pot fi benefici pentru sistemul imunitar (studiu) Viermii intestinali pot produce grave probleme de sănătate, dar pot fi şi benefici pentru sistemul imunitar, arată un studiu realizat de mai multe echipe de cercetători de la Şcoala politehnică federală din Lausanne (EPFL, Elveţia) şi menţionat de 20minutes.ch.
Cuprul ar putea fi o soluţie împotriva obezităţii (studiu) Un studiu realizat recent de cercetători americani atribuie cuprului calităţi legate de arderea grăsimilor, astfel încât se recomandă consumul de stridii şi ficat, care conţin din plin acest element.
Sistemul imunitar se schimbă în funcţie de anotimpuri (studiu) Sistemul imunitar al oamenilor pare să se adapteze la anotimpuri, activitatea a circa un sfert dintre gene schimbându-se sezonier, potrivit cercetătorilor britanici care au publicat un studiu în revista 'Nature Communications', informează agenţia DPA.