Cele mai citite
 


Febra Q: Brigitte Bardot denunţă uciderea caprelor şi oilor în Olanda
duminică, 27 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot care şi-a dedicat activitatea salvării animalelor, a denunţat joi uciderea cu titlu preventiv a aproximativ 40.000 de capre şi oi în Olanda, ucidere motivată de ameninţarea unei epidemii de febră Q, catalogând-o drept 'un masacru', informează AFP.
'Nu este nimic altceva decât un masacru care trebuie denunţat şi condamnat cu fermitate', susţine fosta stea a cinematografiei franceze într-o scrisoare adresată ministrului olandez al agriculturii, Gerda Verburg.

Aceste măsuri preventive sunt 'scandalos disproporţionate şi profund şocante prin caracterul lor de ucidere sistematică', mai susţine preşedinta Fundaţiei Brigitte Bardot pentru protecţia animalelor, adăugând că 'această febră Q nu se transmite la om decât în forma unei banale gripe ce poate fi tratată cu antibiotice'.

Olanda a înăsprit începând cu 16 decembrie măsurile de luptă împotriva unei epidemii de febră Q, care a provocat moartea a 6 persoane în 2009.

Febra Q este o boală infecţioasă acută, provocată de rickettsia Coxiella Burnet. Această boală se manifestă prin dureri de cap, puseuri febrile, transpiratie excesiva, mialgie şi anorexie. Febra Q se transmite prin consumul de lapte nepasteurizat provenit de la animale infectate sau prin contactul cu animale infectate (capre, vaci, oi). Transmiterea de la om la om este rară, dar posibilă.

Această boală a fost depistată pentru prima dată, în 1937, la o fermă australiană.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olanda anunţă şase decese din cauza febrei Q Guvernul olandez a anunţat joi că va vaccina toate caprele şi oile din ţară împotriva febrei Q şi va sacrifica numeroase capre gestante pentru a preveni o răspândire a acestei boli care a cauzat moartea a şase persoane în 2009, transmite Associated Press.
Specialist: Excesul de antibiotice duce la rezistenţă bacteriană Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat să nu se utilizeze patru clase de antibiotice - fluorochinolonele, cefalosporinele de generaţia 3 şi 4, macrolidele şi glicopeptidele - care au un risc mare dacă sunt folosite şi la om şi animale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, conf. dr. Gabriel Popescu...
Utilizarea de rutină a antibioticelor în fermele de animale ameninţă sănătatea umană Pe măsură ce Europa şi SUA înfruntă ameninţarea organismelor rezistente la antibiotice, fermierii din Marea Britanie au crescut substanţial în ultimul deceniu folosirea medicamentelor pasibile de a dezvolta tulpini letale, slăbind astfel puterea medicinii umane de a vindeca bolile, informează ziarul...
Cei mai înalţi oameni de pe planetă sunt dependenţi de lapte şi brânză Olandezii beau mult lapte, mănâncă multă brânză şi sunt cei mai înalţi oameni de pe planetă. Ar putea exista o legătură între acestea? Autorul unei noi cărţi despre Olanda, Ben Coates, explică modul în care olandezii au devenit nu doar nesătui de brânză, ci şi pretenţioşi atunci când vine vorba de acest...
Ce trebuie sa stii daca racesti pe parcursul sarcinii Raceala nu este niciodata placuta mai ales atunci cand esti insarcinata. Exista peste 200 de virusuri care pot cauza "raceala", o infectie a tractului respirator superior. Schimbarea dintre anotimpuri aduce dupa sine si o predispozitie pentru raceli deoacere sarcina suprima sistemul...
O cercetătoare franceză refuză Legiunea de onoare Annie Thébaud-Mony, specialistă în cancerul profesional, a refuzat Legiunea de onoare care i-a fost decernată la 14 iulie, dorind astfel să denunţe nepedepsirea 'crimelor industriale', scrie ziarul Le Figaro în ediţia de duminică.