Cele mai citite
 


Lentile de contact care îşi schimbă culoarea pentru a-i avertiza pe diabetici
marţi, 29 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Diabeticii trebuie să-şi controleze periodic nivelul zahărului din sânge. Însă o nouă tehnologie non-invazivă permite controlul glicemiei, datorită unor lentile de contact care-şi schimbă culoarea în funcţie de evoluţia concentraţiei de zahăr în sânge, informează publicaţia electronică franceză 20minutes.
Există oare ceva ce nu pot face nanoparticulele? Integrate în hidrogelul din lentile, ele reacţionează la moleculele de glucoză prezente în mod natural în lacrimile care irigă ochiul. O reacţie chimică modifică culoarea lentilelor, avertizându-l astfel pe cel ce le poartă de creşterea sau scăderea glicemiei, informează Institute of Nanotechnology, citat de 20minutes.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Samsung a depus brevet pentru lentile de contact inteligente Compania Samsung a depus un brevet de invenţie pentru o pereche de lentile de contact high-tech, proiectul trimiţând cu gândul la lentilele de contact conectate lansate în 2014 de gigantul Google şi care erau concepute pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat prin măsurarea în timp real a nivelului...
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.
Genie - un aparat de bucătărie care găteşte într-un minut O companie israeliană de tehnologie de vârf a început să comercializeze un aparat de bucătărie care pregăteşte instantaneu orice fel de preparate şi care le personalizează în funcţie de nevoile fiecărei persoane: fără gluten pentru cei care suferă de boala celiacă, fără zahăr pentru diabetici şi săracă...
Ingrijirea copiilor care sufera de diabet zaharat de tip II Pana nu demult, Romania se lauda a fi printre statele europene cu cel mai mic numar de copii care sufera de diabet zaharat, insa aceasta boala a devenit in ultimii ani o problema din ce in ce mai des intalnita si la noi in tara.
Sfaturi pentru diabetici de Ziua mondială de luptă împotriva diabetului Vineri, 14 noiembrie, este marcată Ziua mondială de luptă împotriva diabetului, boală care nu înseamnă lipsa totală de desert. Dar diabeticii trebuie să ţină sub control variaţiile nivelului de zahăr din timpul zilei şi să îşi supravegheze greutatea pe termen lung, aşa încât regimul alimentar are o importanţă...
Diabeticii ar putea să nu-şi mai facă injecţii Cercetători francezi au reuşit să creeze primele linii de celule pancreatice umane funcţionale, deschizând astfel calea unor noi tratamente ale diabetului, scrie 20minutes.ch.