Cele mai citite
 


Prea multă curăţenie nu este bună pentru sănătate
marţi, 29 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă internaţională de cercetători condusă de un profesor de la universitatea din Aberdeen (Marea Britanie) a efectuat un studiu pe purcei a cărui concluzie este că prea multă curăţenie nu este bună pentru sănătate, a indicat duminică site-ul Maxisciences.com. Potrivit studiului, cu cât purceii erau mai protejaţi contra microbilor cu atât erau mai fragili. 'Acest studiu este primul care stabileşte o legătură între igiena excesivă şi boli', precizează site-ul.
Studiul a fost efectuat pe trei grupe a câte18 purceluşi. Primul grup a fost lăsat într-un loc obişnuit în care trăiesc porcii, având libertatea de a se murdări. Al doilea nu avea dreptul să iasă şi al treilea a trăit izolat, iar purceilor li s-au administrat antibiotice.

Purceii din primul grup aveau în corp mai multe bacterii folositoare, adică bacterii care sunt un obstacol pentru cele dăunătoare. Cu cât purceii erau mai feriţi de murdărie cu atât mai puţine bacterii folositoare se dezvoltau.

Concluzia experimentului este că un mediu prea aseptizat ar împiedica dezvoltarea unui sistem imunitar de apărare împotriva unor boli.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani propun o metodă pentru a reduce prezenţa bacteriei E.coli în alimente Un grup de cercetători americani a descoperit că utilizarea unui bactericid în procesarea alimentelor poate ajuta la reducerea prezenţei bacteriei E.coli, potrivit unui studiu publicat luni de revista Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) şi citată de...
Jocul Tetris poate ajuta la păstrarea siluetei (studiu) Cercetători de la Universitatea din Plymouth (Marea Britanie) arată că jocurile video au un efect pozitiv asupra controlului alimentaţiei, emiţând şi ipoteza unui impact asemănător asupra dependenţelor. Ei spun că cine simte nevoia să mănânce nu are decât să îşi scoată telefonul şi să înceapă o partidă...
Studiu: Aproape toţi medicii generalişti britanici recunosc că au prescris tratamente cu placebo Aproape toţi medicii generalişti din Marea Britanie (97%) recunosc că au prescris un placebo unui pacient, iar mai mult de trei sferturi mărturisesc că au recurs la un astfel de medicament cel puţin o dată pe săptămână, relevă un studiu publicat joi de specialişti din două universităţi britanice, transmite...
Supraponderalii şi obezii riscă mai mult să dezvolte cele mai frecvente zece forme de cancer (studiu) Supraponderalii şi obezii riscă să dezvolte zece din cele mai comune forme de cancer, printre care se numără cele de uter, vezică biliară, rinichi, ficat sau colon, potrivit unei cercetări publicate în revista medicală de specialitate The Lancet, scrie BBC News în ediţia sa ediţia electronică.
Nou antibiotic eficient în cazul unor bacterii rezistente la alte medicamente (studiu) Un nou tip de antibiotic, numit 'Teixobactin', eficient inclusiv contra unor bacterii care au dezvoltat rezistenţă la alte tratamente, a fost realizat de un colectiv de cercetători din Germania şi SUA, coordonat de profesorul Kim Lewis, de la Universitatea Northeastern din Boston, transmit EFE şi AFP...
Marea Britanie: Studiu privind riscurile utilizării telefonului mobil asupra creierului la copii Peste 160 de licee de la periferia Londrei vor primi în aceste zile o invitaţie pentru înscrierea elevilor la un studiu privind impactul telefoanelor mobile asupra dezvoltării creierului, a anunţat ministerul Sănătăţii din Marea Britanie, relatează AFP.