Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii s-a vaccinat împotriva gripei noi
marţi, 29 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, s-a vaccinat luni, la Academia Europeană HIV/SIDA împotriva gripei noi.
Cu acest prilej ministrul a fost consultat, Attila Cseke precizând că ia un anticoalgulant, iar înainte de vaccinare a făcut determinarea care se impunea.

'N-a durut deloc, este foarte uşor. Nu m-am vaccinat până acum pentru că n-am avut timp, în schimb am făcut o listă cu colegii din Senat ca să ne vaccinăm. Acum, în calitate de ministru al sănătăţii, trebuie să dau un exemplu, vaccinarea fiind singura posibilitate de a lupta împotriva virusului A/H1N1', a spus Attila Cseke.

El a precizat că România are avantajul producerii vaccinului şi implicării statului în vaccinarea gratuită, în alte ţări vaccinarea nefiind finanţată în totalitate, pentru toate categoriile de bolnavi.

Ministrul Sănătăţii a exemplificat prin faptul că în Ungaria nu se vaccinează gratuit decât o foarte mică parte din categoriile de bolnavi.

Attila Cseke a spus că au fost utilizate, până în prezent, doar 1.300 de doze şi a spus că acest număr redus are drept cauză lipsa informării populaţiei.

În prezent în România s-au înregistrat 5.512 cazuri confirmate cu gripă nouă şi 40 de decese, a precizat Attila Cseke.

Pe de altă parte, ministrul a explicat că aplicarea unor măsuri punitive împotriva celor care nu se vaccinează şi suferă de boli cronice, iar apoi se îmbolnăvesc şi ar trebui să-şi plătească tratamentul trebuie analizată din punct de vedere juridic.

Attila Cseke a apreciat profesionalismul specialiştilor români.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a evidenţiat necesitatea vaccinării. El a făcut referire la faptul că se va evalua situaţia celor care au refuzat vaccinarea. El a precizat că pentru un pacient tratat de gripă nouă, care ajunge pe ventilator, sunt cheltuiţi până la 2.000 de euro.

De asemenea, prof. dr. Adrian Streinu-Streinu a adăugat că nu toţi pacienţii decedaţi în ultima perioadă de gripă nouă aveau comorbidităţi, fiind persoane fără alte afecţiuni, ceea ce arată că populaţia trebuie să înţeleagă că necesitatea vaccinării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei...
Polonia se simte justificată pentru respingerea vaccinului împotriva AH1N1 Polonia este singura ţară din lume despre care se ştie că a refuzat să importe vaccinul împotriva virusului AH1N1, invocând motive legate de siguranţa cetăţenilor şi manifestându-şi neîncrederea faţă de companiile producătoare care produc vaccinul - temeri pe care experţii internaţionali în domeniul...
Ungaria: Epidemia de gripă nouă îşi încetineşte ritmul de răspândire Epidemia de gripă nouă îşi încetineşte ritmul de răspândire pe teritoriul Ungariei, a declarat miercuri ministrul sănătăţii, Tamas Szekely, audiat de comisia parlamentară de resort, informează MTI.
Vlădescu nu s-a vaccinat împotriva gripei A/H1N1 Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat miercuri că nu s-a vaccinat împotriva gripei A/H1N1 pentru că nu a avut timp, dar a recomandat familiei să se vaccineze.
Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, împlineşte 36 de ani Nicolae Bănicioiu, ministru al Sănătăţii, s-a născut la 26 martie 1979, la Râmnicu Vâlcea. În 1998 a terminat liceul teoretic "Al. Ghica" din Alexandria. În 2004 a absolvit cursurile Facultăţii de Stomatologie - UMF "Carol Davila" Bucureşti, din acelaşi an devenind medic stagiar.
Gripa nouă rămâne o provocare pentru 2010 Bucureşti, 1 ian /Agerpres/ - Virusul gripal A/H1N1, depistat prima dată în Mexic, în luna martie, a provocat în lume, în 2009, peste 12.220 de decese, în România din cele 5.680 persoane confirmate cu gripă nouă, 58 au murit.