Cele mai citite
 


Bolnavii de Alzheimer sunt mai puţin expuşi la cancer
marţi, 29 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer, Neurologie
 

Boala Alzheimer poate constitui o protecţie împotriva cancerului şi invers, arată Cardiovascular Health Study, un studiu realizat pe un grup de 3.020 persoane de peste 60 de ani, informează agenţia China Nouă.

În cadrul acestui studiu, cercetătorii de la Washington University School of Medicine au urmărit participanţii timp de cinci ani, să vadă dacă aceştia dezvoltă demenţă, şi pe parcursul a opt ani pentru a vedea dacă fac cancer.

La începutul studiului, 164 de peroane (5,4%) aveau deja boala Alzheiner şi 522 (17,3%) erau diagnosticaţi cu cancer. În cursul studiului, 478 oameni s-au îmbolnăvit de demenţă şi 376, de cancer invaziv. Rezultatele au arătat că, în cazul celor care erau bolnavi de Alzheimer la începutul studiului, riscul spitalizării pentru cancer era cu 69% mai mic decât la cei care nu aveau această boală atunci când a început studiul. La persoanele care aveau cancer la începutul studiului, riscul de a dezvolta Alzheimer a fost cu 43% mai mic decât în cazul celor care nu erau bolnavi de cancer când a început studiul.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii care au Alzheimer prezintă risc mai mic de îmbolnăvire de cancer, iar cei care au cancer sunt mai puţin expuşi la Alzheimer. 'Prin descoperirea legăturilor între aceste două boli pot fi înţelese mai bine ambele maladii şi deschise noi căi de tratare a lor', a spus Catherine M.Roe, autoare a studiului şi membră a Academiei Americane de Neurologie (AAN). Rezultatele studiului au fost publicate în numărul din decembrie al revistei AAN, informează agenţia China Nouă.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer, susţine un studiu Washington, 2 nov /Agerpres/ - Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Creşterea numărului de cazuri de demenţă în ţările Europei occidentale, infirmată de un studiu de ultimă oră Contrar previziunilor alarmiste formulate în unele studii, numărul persoanelor care suferă de demenţă - inclusiv de boala Alzheimer - este în curs de stabilizare în ţările Europei occidentale, potrivit unui studiu publicat vineri de un grup de experţi în revista 'The Lancet Neurology', citat de AFP.
Medicamentele împotriva respingerii organelor transplantate oferă protecţie împotriva maladiei Alzheimer Un medicament, care inhibă sistemul imunitar pentru a preveni respingerea organelor transplantate unui pacient, poate preveni boala Alzheimer - potrivit cercetătorilor de la University of Texas Medical Branch care au publicat un studiu în 'Journal of Alzheimer's Disease', informează upi.com.
Cu cât pensionarea intervine mai târziu, cu atât mai mic este riscul de Alzheimer (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi stabileşte o legătură directă şi semnificativă între vârsta de pensionare şi riscul de a dezvolta o formă de demenţă: stimularea intelectuală ar putea să o prevină sau să îi întârzie apariţia, scrie lepoint.fr.
Care este cel mai bun tratament în cazul menopauzei? Trebuie tratată sau nu menopauza cu hormoni de substituţie? Confuzia domneşte în acest domeniu de la întreruperea, în iulie 2002, a unui vast studiu american asupra efectelor tratamentelor hormonale de substituţie, intitulat Women's Health Initiative (WHI). Rezultatele au indicat o creştere a riscului...